Val av bänkskivor

HTH Valg af bordplade

Du kan välja mellan många snygga bänkskivor i spännande design och med olika typer av finish. Besök din lokala HTH-butik och se hela sortimentet – du hittar adressen här

/ TA GOD TID PÅ DIG

Det viktigaste i ditt kök är bänkskivan. Det är inte bara den dyraste delen av ett nytt kök, men det är också där du sannolikt spenderar mest tid.

Vi hoppas att denna vägledning är till hjälp oavsett om du ska köpa en ny bänkskiva eller ett helt nytt kök.


 

/ TRE FRÅGOR INNAN DU VÄLJER BÄNKSKIVA

När du ska välja en ny bänkskiva bör du ställa dig själv tre frågor.

/ HUR ANVÄNDER DU DITT KÖK?

Älskar du att laga mat eller är du mer av en impulsiv kock som inte vill spendera många timmar i köket? Har du barn som är med under matlagningen och kanske inte är så försiktiga med en mer elegant bänkskiva? Allt detta har betydelse när du ska välja en ny bänkskiva.

/ VILKEN STIL ÄR DU UTE EFTER?

Vill du ha ett klassiskt kök med en elegant bänkskiva i massivt trä, eller vill du snarare ha en stilren granitbänkskiva?

Bänkskivan är en stor del av kökets visuella uttryck och bidrar till att framhäva stilen.

/ VAD ÄR DIN BUDGET?

Hur stor är din köksbudget, och hur stor del av den är du beredd att lägga på bänkskivan? Kanske tänker du dig att du vill byta bänkskiva om några år, eller så kanske du vill ha en bänkskiva som får patina med åren.

Det handlar om att prioritera.


 

/ LAMINATBÄNKSKIVOR

Den främsta fördelen med laminatbänkskivor är att de finns i många olika varianter och dessutom har ett överkomligt pris. 
Idag är laminatbänkskivor både en slitstark och snygg lösning.

Athena Natur Ek Faner/ Koksgrå Laminat

Laminat består av flera lager papper och lim som pressats samman under mycket högt tryck och hög temperatur. Det är en stark, praktisk och relativt billig lösning. Bänkskivorna kombineras som regel med en kant som kan fås i många varianter, exempelvis trä och aluminium.

Egenskaper: Laminatskivan finns i ett stort antal olika färger och mönster. Den tål vatten och i stort sett alla rengöringsmedel. Den är billig, slitstark och kräver inget speciellt underhåll utöver det vanliga.

Tänk på: Laminatskivans yta är hård och kan missfärgas av hög värme.

/ CORESTONE-BÄNKSKIVOR

CoreStone är bänkskivor tillverkade av ett massivt genomfärgat kompositmaterial. Det innebär en helt unik kombination av elegans och hög kvalitet.
Det är komfort, design och vackra linjer för varje lösning. Samtidigt kräver bänkskivan minimalt med underhåll.

Med CoreStone kan du alltid vara säker på att du får ett fantastiskt resultat till kök och bad.

Egenskaper: Det särskilda porfria materialet avvisar effektivt fukt, smuts och bakterier - och är dessutom mycket mer beständigt mot värme och kemikalier än andra, liknande material. Det har också hög motståndskraft mot repor och brännmärken. 

Tänk på: CoreStone kan repareras och poleras upp på nytt efter behov.

Corestone | HTH

/ SMIDIGT, ENKELT OCH STILRENT

CoreStone kan monteras med ”optiskt” osynliga fogar, så du kan få helt glatte flader.

CoreStone har helt enkelt utformats så att bänkskivorna kan böjas, skäras och formas nästan helt efter önskemål. Det här gör det enkelt att få en snygg, underlimmad diskho - samtidigt som det blir enkelt att kombinera det med andra material.

/ OLJAD BÄNKSKIVA I MASSIVT TRÄ

En bänkskiva i trä är något av det mest klassiska inom köksdesign. 
Om du underhåller bänkskivan får den en vacker patina och håller i många år.

Kategori | Køb online | HTH

Massivt trä är ett populärt val som bänkskiva. Oljade träskivor är väldigt vackra. Engenomoljad bänkskiva kan motstå vatten.

Egenskaper: Oljan framhäver glöden och årsringarna i träet och gör bänkskivan fuktavvisande. Hack och repor kan slipas bort, varpå bänkskivan behandlas igen.

Tänk på: Träskivan kräver underhåll och regelbunden inoljning. Den tål inte sulfat och syra. Skivan tål heller inte varma grytor.

HTHs massive træbordplader er FSC® mærkede.

/ BÄNKSKIVA I ROSTFRITT STÅL

Stålbänkskivor har hittills mest använts i stora industrikök, men börjar nu förekomma även i privata kök.

Stålbänkskivor är särskilt praktiska när bänk och diskho sitter ihop, så att man slipper smutssamlande fogar. Stålbänkskivor tål begränsad värme.

Egenskaper: Stålbänkskivan är hygienisk, eftersom den är lätt att rengöra och underhålla. Den är dessutom mycket slitstark.

Tänk på: Den här bänkskivan känns kall och den får lätt repor. Eventuella bucklor kan vara svåra att räta ut.

/ GRANITBÄNKSKIVOR

En köksbänkskiva i granit ser elegant ut, men den är också känslig. Och om du har behov av mindre granitbitar eller
exempelvis hyllor, är det en bra idé att beställa allt samtidigt. Då kan du vara säker på att struktur och färger stämmer överens.

Egenskaper:En bänkskiva i granit tål både vatten och värme, dock inte alltför höga temperaturer. På grund av den glatta ytan är den perfekt att knåda deg på. En granitskiva kan fås i flera olika tjocklekar och i många färgnyanser.

Tänk på:Granitskivor får lätt kalkfläckar. Kanterna är känsliga för stötar, och den är tung att hantera vid montering. Granit är ett naturmaterial och färgskillnader kan förekomma.

Athena Ljus Ask Faner/Sand Laminat

Leveranstid: Väljer du en bänkskiva i granit sker leveransen i två steg. När köket är monterat kan man i det fall bänkskivan ska ha en komplicerad kontur välja att först skapa en mall i masonit. Den använder man vid tillsågningen av den riktiga bänkskivan så att den passar perfekt.

I normalfall dröjer det tre till fem veckor från det att mallen görs tills den riktiga bordsskivan är klar från leverantören för slutmontering. I vissa fall kan det dröja längre.

Minikök i enkelt och tidlös design

/ CORIAN®-BÄNKSKIVOR

Corian® är en exklusiv, homogen blandprodukt med enastående hållbarhet.
Den är särskilt lämplig för lösningar där bänkskivan har en avancerad design.

Genomtänkt köksö med horisontella linjer

Egenskaper: Corian® kan fås i många olika färger och utformningar. Materialet är lätt att underhålla och tål vatten, alla rengöringsmedel och värme, dock inte alltför höga temperaturer.

Tänk på: Corian® är ett relativt dyrt material. Bänkskivan tål upp till 100 graders värme.

Leveranstid: Väljer du en Corian®-bänkskiva sker leveransen i två steg. När köket är monterat kan man i det fall bänkskivan ska ha en komplicerad kontur välja att först skapa en mall i masonit. Den använder man vid tillsågningen av den riktiga bänkskivan så att den passar perfekt.

I normalfall dröjer det  veckor från det att mallen görs tills den riktiga bordsskivan är klar från leverantören för slutmontering. I vissa fall kan det dröja längre.


 

Model Next

Val av luckor

Valet av köksluckor har stor betydelse för stilen på ditt kök men även för dess funktionalitet.

Klicka här för att få råd om de olika köksluckorna.

Enkelt og stilfullt köksdesign med praktisk köksö

Val av skåp

Köksskåpen finns i många olika bredder och djup.

Klicka här för att få råd om de olika skåpstyperna.

Skuffeindretning med funktionel skuffeinddeler | HTH

Lådinredning

Väl genomtänkta lådinredningar ser till att du får god överblick över innehållet. Se alla möjligheter innan du inreder dina lådor.