Köksinredning

Köksinredning för alla

Det kan finnas många saker på önskelistan när ditt nya kök ska inredas. Hur får du mer förvaringsplats i din köksinredning? Hur ska designen se ut? Vilken är den optimala placeringen av spis, kylskåp och diskmaskin?

Det är viktigt att du tar dig tid att tänka igenom vad som har stor betydelse för dig när du arbetar i köket. Det ger dig möjlighet att inreda ditt kök efter dina behov och dina arbetsrutiner så att du får mesta möjliga glädje av ditt nya kök.

Placering av kökets delar

Det har stor betydelse för kökets funktionalitet hur du väljer att placera kökets olika delar. HTH använder en metod som kallas ”arbetstriangeln” vid köksinredning så att placeringen av kökets centrala arbetsplatser blir så ändamålsenlig som möjligt.

Inredning av ensidigt kök

I små eller smala rum är ett ensidigt kök praktiskt. Designen blir enkel, och så länge det är ett lämpligt avstånd mellan arbetszonerna kan man säkerställa både ett bra arbetsflöde och tillräckligt med bänkyta.

Inredning av tvåsidigt kök

Är en bra lösning för avlånga rum – och för genomgångsrum. Det finns många möjligheter att designa en lösning som gör köksarbetet smidigt.

Det här är en lösning med gott om utrymme för både skåp och arbetsytor.

Inredning av ensidigt kök med köksö

En modern köksinredning som många väljer för öppna köksutrymmen - en inredning som inbjuder till samvaro med familj och vänner. Köksön delar av rummet och ger extra arbets- och förvaringsplats.

Lösningen ger även gott om plats om flera ska laga mat tillsammans.

Inredning av vinkelkök

En köksform som ger bra sammanbindning av de olika arbetszonerna. Ofta finns möjlighet att ha en matplats i köksvinkelns diagonalt motsatta hörn. Tänk på att det bör vara gott om plats mellan kok- och rengöringszonen – det ger extra bänkyta och möjlighet för flera personer att arbeta i köket samtidigt.

Inredning av U-format kök

En U-format köksinredning passar bäst för större köksutrymmen. Med den här köksmodellen är det lätt att planera inredningen, så att arbetszonerna placeras rätt i förhållande till varandra. Ett U-format kök ger mycket bänkyta.

Inredning av G-format kök

Det här är en inte så vanlig köksinredning som liksom det U-formade köket kräver ett stort rum. I ett öppet kök bidrar G-formen till att tydligt avgränsa köksdelen tydligt. G-formen ger bra möjligheter för att skapa en funktionell inredning med korta avstånd mellan arbetszonerna.

Uppmätning

Det kan vara en bra idé att bjuda hem HTH till dig. Det säkerställer en grundlig och exakt mätning så att risken för fel och missförstånd minimeras. Om du har mätt köket själv kontrollerar vi för säkerhets skull att alla måtten är korrekta så att vi inte får problem när köket ska monteras.

Dessutom är HTH:s grundinställning att när du ska investera mycket pengar så lägger vi gärna ner den tid som behövs. I slutänden är det nämligen den bästa lösningen.