HTH 50 years anniversary

HTH har alltid tagit första steget

50 års historia kan användas till mycket. I HTH:s DNA finns nämligen tron på att framsteg nås genom att ta täten.


 

ETT KÖKSSKÅRP I FRAMKANT

Det ligger i HTH:s DNA att produkterna ska vara marknadens mest prisvärda. 

DET VAR EN GÅNG...

Hans Henning och Tonny Haahr kombinerade på 1960-talet hantverksskicklighet med det modulbaserade köket. Det gav HTH mer än bara ett köksskåp steget före konkurrenternas.

Deras fokus på nytänk finns kvar än i dag när nya produkter tas fram. Genom åren har HTH lyssnat till kundernas behov och tidens trender, och ur det har många olika typer av kök vuxit fram.

HTH model VH-7 Concept

Modell VH-7: HTH är först med det handtagslösa köket.

10-talet

HTH är först med det handtagslösa köket: Modell VH-7 är uppbyggt kring eleganta och funktionella greppspår, som ger köket sitt särskilda uttryck med slanka, vertikala och enkla horisontella linjer.

HTH genom tiderna:
2015

Framtidens moderniserade butikskoncept. Här är den fysiska butiken förenad med online-världen.

HTH genom tiderna:
2000

”Den blå fra HTH” – en guide som ska hjälpa kunderna med köksköpet. Guiden beskriver i detalj den service som kunderna kan förvänta sig från HTH.

00-talet

Under 00-talet är det fortfarande färger som gäller, men det vita köket har blivit en klassiker. Aluminium och stål dyker upp både här och där i köket. Det handtagslösa köket blir en stor succé.

HTH 50 years anniversary

STRAIGHT - HTH presenterar modellen Straight, som sätter trenden för 00-talets luckstil i hela Skandinavien 

HTH 50 years anniversary

Det vita köket: Konsumenterna väljer primärt vitt och andra ljusa färger till köket, men det finns även plats för starkare färger under 90-talet

90-talet

Det vita köket har ett fast grepp om konsumenterna, men det finns också mängder av färger att välja bland till köket. Både lackfärger och laminat används.

HTH genom tiderna:
1993

HTH Køkkenforum trycker 1,2 miljoner exemplar av sin katalog. I den kan man läsa att HTH Køkkenforum – Nordens största köksföretag – även omfattar Danica, uno form och HTH Gör det själv.

HTH genom tiderna:
1982/83

34 HTH-butiker i Danmark, 33 i Norge, 30 i Sverige och nio i Finland. Det finns också butiker på Färöarna, Island, Österrike, Tyskland, Grekland, Spanien, Cypern, Japan, Australien, USA, Kanada, Saudiarabien, Abu Dhabi, Jordanien och Kuwait.

80-talet

1981 lanserar HTH marknadens första vita kök som en av årets tre nyheter. Det är konsumenterna som döper köken genom en stor tävling. De får följande namn: Den vita matverkstaden, Ever Green och Boheme.

HTH 50 years anniversary

HTH Profil vit: En storsäljare från 80-talet och många år framåt.

HTH 50 years anniversary

HTH Pyramid Ek – är en hit under många år

70-talet

Under 70-talet får köket nya funktioner: skåp med rullutdrag och skärbräda, specialskåp med inbyggd strykbräda, skåp med vitrinluckor i rökfärgat glas och utdragsbord med plats för tre–fyra personer. När bordet fälls ihop tar det inte större plats än en vanlig låda. Även köksön ser dagens ljus, och de stora köksfläktarna gör sitt intåg i köket.

HTH genom tiderna:
1974

HTH övergår från att sälja genom virkesförsäljare till franchise – utan att känna till namnet på den nya företagsformen. Det första kontraktet fyllde två A4-sidor.

HTH genom tiderna:
1966

När bröderna Haahr skapade HTH var det utifrån devisen: Det måste kunna göras bättre och billigare.

60-talet

En köksmodell i Natur Ek blir starten för HTH. I högskåpen, som har två luckor, skärs luckornas faner ut från ett och samma stycke. Det imponerar på hantverkarna, som drar slutsatsen att HTH levererar det mest prisvärda köket.

HTH 50 years anniversary

HTH Natur Ek: Blev en klassiker på 60-talet