Köksön - den funktionella köksdesignen

Köket är familjens samlingsplats. Därför ska det också finnas plats för hela familjen i köket, och hela familjens behov ska kunna tillgodoses. Om ni tycker om att laga mat tillsammans behövs det extra utrymme i köket. Ett sätt att skapa extra plats i köket är att välja ett kök med köksö.

Trend White Beech

Många fördelar med en köksö

Det finns en lång rad fördelar med att välja att inreda köket med en köksö. En av de största fördelarna med en köksö är att den blir en samlingspunkt för familjen. Dessutom ger den även extra förvaringsutrymmen.

Kring köksön kan ni samlas för att laga mat, prata och äta – här finns massor av plats för vad ni än vill använda köket till. Köksön kan även användas för barnens läxläsning eller som en extra arbetsplats.

En mängd olika möjligheter

Köksön finns i flera modeller. Den klassiska, rektangulära köksön, den vinkelformade köksön, köksön med flera nivåer, eller en inredning med två köksöar (tvåsidigt kök).

Beroende på vilken funktion ni vill att er köksö ska ha kan ni välja att inreda köksön med spis, med vask, med både spis och vask eller enbart som extra bänkyta. På så vis kan ni få exakt den köksinredning som ni behöver.

Passar en köksö till alla kök?

Om du drömmer om ett nytt kök med köksö är det några saker du ska tänka på. Ett stort U-format kök, ett vinkelkök samt ett ensidigt kök går utmärkt att inreda med en köksö. Det U-formade köket ska dock ha en viss storlekt för att köksön ska få plats, annars riskerar du att stänga av för mycket av köket.

Dessutom ska du tänka på vad du vill använda köksön till i det vinkelformade köket då köksön kan skapa ett avstånd mellan köket och den öppna ytan.

Huvudsaken är dock att du har gott om utrymme att inreda ditt kök på. Om du har för lite plats och ändå väljer att inreda köket med en köksö är det risk att arbetsgången i köket inte flyter på lika lätt. Därför kan det vara en fördel att rådgöra med en erfaren kökskonsult som kan ge dig rätt vägledning när du ska inreda ditt kök.

Kategori: Nyt køkken Tags: Kök