SÅ PÅVERKAR DU PRISET PÅ DIN KÖKSRENOVERING

Behöver ditt kök en uppfräschning eller en större renovering? Ta reda på hur du kan renovera ditt kök och hur mycket det kostar.

Oslo | HTH
HTH

Thomas Karlsen, köksexpert:

”Du behöver inte byta ut hela köket för att det ska kännas som nytt”

Nya köksluckor kostar inte så mycket men har stor effekt om ditt kök redan är funktionellt. Om det behövs mer kan du även byta ut bänkskivan. Det finns många knappar att skruva på vid en renovering av köket.

HTH

Vad drömmer du om?

Om du drömmer om att ge ditt gamla kök nytt liv med en renovering beror storleken på projektet helt på kökets nuvarande skick. Om du har ett gammalt men funktionellt kök kan det bli inbjudande igen genom en uppfräschning av några få element. 

Om det gamla köket däremot är helt uttjänt och opraktiskt krävs det ett nytt kök. Det gör uppgiften mer omfattande och därför blir priset för köksrenoveringen högre, men ofta kan det vara den bästa investeringen på sikt.

Måla eller tapetsera en vägg

Färger och mönster kan skapa en enorm förändring i köket och därför kan det vara förnuftigt för din plånbok att renovera köket genom att antingen måla eller tapetsera en eller flera väggar. Om du väljer en kontrastfärg på väggen kan du vara säker på att din köksrenovering kommer att märkas.

Förnya köksluckorna

Om du har ett funktionellt kök där skåpen bara är lite använda kan du byta ut köksluckorna och därmed få ett helt nytt utseende. Om du byter från mörka till ljusa, lackerade luckor eller tvärtom kommer du att uppleva en stor förändring i din köksrenovering.

Byt ut de gamla handtagen

Nya handtag till dina köksluckor kan vara den lilla förändringen som ska till för att damma av utseendet på ditt kök. Även om handtagen inte ser mycket ut kan de förändra kökets utseende markant – och så har de fördelen att de inte kostar så mycket. Tänk att du måste undersöka var hålen till de gamla handtagen sitter innan du köper nya så att du är säker på att de passar.

Välj en ny bänkskiva

Bänkskivan anger tonen i ditt kök och en sliten bänkskiva kan dra ned hela intrycket. Därför kan ett byte av bänkskiva vara en väldigt bra idé när du vill göra en lite större köksrenovering. Här kan du dessutom välja mellan många olika material, färger och prisklasser.

Förnya dina vitvaror

När du ska renovera ditt kök kan nya vitvaror vara just den detalj som gör hela skillnaden.

Om dina befintliga vitvaror är lite äldre kan du dessutom få lägre elförbrukning och nya tuffa funktioner med nya vitvaror. Du kan till exempel få vitvaror som kan styras via telefonen, eller integrerade vitvaror som är dolda i inredningen.

Byt vask och armatur

Om du har en gammal vask och sliten armatur kan du med fördel byta ut dem i samband med en köksrenovering. Båda delarna finns i olika prisklasser men kan köpas inom en rimlig budget.

Om du inte vill byta bänkskivan måste du komma ihåg att ta hänsyn till placeringen och storlek på den gamla vasken och armaturen.

ETT HELT NYTT KÖK

Om ditt kök har gjort sitt är det dags för ett helt nytt kök. Priset på din köksrenovering blir naturligtvis därefter, men ett nytt kök finns i alla prisklasser.

Mer inspiration?

Vill du veta mer om hur du kan renovera ditt kök så att det passar din budget?
Kom då in till HTH och låt våra rådgivare hjälpa dig.

Boka ett gratis inredningsmöte
HTH
Nordic Spirit | HTH

Se dina möjligheter

Kom in i din lokala HTH-butik och upplev dina möjligheter för renovering av ditt kök.
Våra experter står alltid redo att ge dig råd.

Besök din närmaste HTH-butik