Vad kostar ett nytt kök?

På HTH har vi stor erfarenhet av att ge våra kunder råd om de faktorer som påverkar priset och därmed budgeten för köket. Vi vägleder dig genom de saker du bör tänka på och vilka val som påverkar priset för ett nytt kök.

HTH

Köksexpert Thomas Karlsen:

"Få ett tydligt svar"

När vi ska svara på frågan: ”Vad kostar ett nytt kök?” vet vi mycket väl att svaret kan bli lite svävande.

Anledningen till det är att priset för ditt nya kök påverkas av en rad olika faktorer.

HTH
Harmony Dark | HTH

Model Harmony Dark är tillverkat i exklusivt faner – vilket drar upp det totala priset för köket.

Next Hvid Højglans | HTH

Budget vs. dröm

Många av våra kunder börjar köksresan med att ställa upp en budget. Och det är ett riktigt bra verktyg när du behöver ett nytt kök.

Vi vill också gärna utgå ifrån ditt drömkök när vi ska ge dig rådgivning om vad ett kök kommer att kosta.

När vi känner till din dröm hittar vi ofta lösningar som matchar din budget och som du kommer att ha glädje av i många år framöver.

Läs mer i köksguiden.

Det finns inga standardlösningar

Det finns inga standardlösningar när du ska skaffa nytt kök. Allt anpassas efter ditt rum, dina behov och dina önskemål.

Besök en köksexpert och få ditt kökspris beräknat baserat på dina individuella förhållanden.

Det är GRATIS och helt utan förpliktelser, och ger dig den perfekta utgångspunkten för att komma ett steg närmare din köksdröm.

HTH

7 saker som påverkar priset på ditt nya kök

Frågan ”Vad kostar ett nytt kök?” kan bara besvaras när du vet vad dina önskemål och behov är. Börja med att fundera över följande:

Mono | HTH
Hur stort ska köket vara?
×

Antal kvadratmeter påverkar kökspriset

Mono | HTH

Priset för ditt nya kök påverkas av hur många kvadratmeter du har att leva ut drömmen på.

 

I allmänhet blir kökspriset lägre ju mindre rummet är eftersom det helt enkelt inte finns plats för alltför många köksskåp och långa bordsskivor.

 

Drömmer du om ett stort kök, kan det vara nödvändigt att slå samman rum. Det påverkar det totala priset för ditt kök, men kanske är vad som krävs för att du ska kunna glädjas över resultatet i många år framöver.

 

Både stora och små kök måste inredas optimalt för att fungera perfekt i vardagen.

Next Hvid | HTH
Vilken design ska köksfronterna ha?
×

Köksdesign kommer i många prisklasser

Oslo | HTH

Den stil och den design du väljer kan påverka priset på köket. Att välja den mest lyxiga modellen påverkar priset på köksluckorna med upp till 50 % jämfört med den mest prisvärda modellen.

Med över 20 designlösningar för köket är möjligheterna många och du kan vara säker på att hitta en lösning som passar både din stil och din köksbudget.

På HTH har vi delat in vårt utbud av köksdesign i olika prisklasser där prisgrupp 1 är den billigaste. Du hittar en översikt över design och tillhörande prisgrupp i katalogen ”Fronter och tillbehör”.

Midnattsblå | HTH
Vilken bänkskiva drömmer du om?
×

Ditt val av bänkskiva har stor betydelse för priset på köket

Midnattsblå | HTH

Skulle du helst vilja ha en bänkskiva i granit? Då behöver du avsätta mer pengar i budgeten för bänkskivan än om du väljer en snygg bänkskiva i laminat.

Den mest ekonomiska bänkskivan är av laminat, medan Corian® är bänkskivornas Rolls Royce. Tittar du på priset ser du att CoreStone, massiva bänkskivor i trä, stål och granit, ligger mitt emellan.

Gemensamt för alla bänkskivematerial är att de har fördelar och nackdelar beträffande pris, färgalternativ, hållbarhet, underhåll och rengöring. Därför handlar det om att ta utgångspunkt i önskemål, behov och köksbudget när du väljer material.

Focus | HTH
Vad vill du ha för diskbänk och armaturer?
×

Diskbänk och armaturer påverkar priset på köket

Corestone | HTH

Kanske ser du diskbänk och armaturer som en liten post i köksbudgeten, och det kan det också vara. Väljer du en nedfälld diskho i stål och enkel armatur, finns det mycket pengar att spara.

Drömmer du däremot om en underlimmad diskho som är integrerad i bänkskivan, blir detta en större post i köksbudgeten. Och vill du ha en Quooker med 3-i-1-funktion påverkar det också priset till det högre.

Å andra sidan får du en vacker lösning som är enkel att rengöra och som du kommer att ha glädje av i många år framöver.

 

Du hittar en översikt över möjligheterna i katalogen: Fronter och tillbehör.

Harmony Dark | HTH
Vill du ha skåp eller lådor? Och hur ska de utformas?
×

Valet mellan skåp och lådor kan ses på kökspriset

Harmony Dark | HTH

Visste du att skåp är en billigare lösning än lådor?

Med ett standardunderskåp med en lucka och hyllplan kan du spara upp till 60 % jämfört med ett motsvarande underskåp med två LUX-lådor. Med lådor blir det dock lättare att komma åt även det som är längst in i skåpen och ger en bra överblick över vad som finns i skåpet.

KÖKSSKÅP

Det sätt du väljer att utforma köksskåpen på påverkar också det totala priset för ditt nya kök i stor utsträckning.

Det är i synnerhet utformningen på underskåp och högskåp som har en avgörande betydelse. Överskåp är vanligtvis bara utformade med hyllor medan underskåp och högskåp har mer inredning, vilket ger ett högre pris.

KÖKSLÅDOR

På HTH har vi tre olika lådsystem. LEGRA är lådornas Rolls Royce i en vacker design som utnyttjar utrymmet optimalt. LUX-metallådor är en snygg mellanlösning medan HTH:s standardlådor prismässigt är ett mycket bra alternativ.

Gemensamt för alla system är att de kan anpassas individuellt. Lådinredningen påverkar också priset på ditt nya kök, beroende på vilken lösning du väljer.

Focus Midnattsblå | HTH
Vilka vitvaror uppfyller dina behov?
×

Vitvaror kommer i många prisklasser

Focus Midnattsblå | HTH

Vitvaror är självklara i ett kök, men de kan också utgöra en betydande del av priset för ett nytt kök. Det är stor skillnad mellan att välja en bra ugn för 4 000 kr eller toppmodellen för över 20 000 kr. Valet måste anpassas efter dina önskemål, behov och köksbudget.

Innan du väljer vitvaror är det värt att fundera över om du kan spara in på köksbudgeten genom att återanvända några av dina befintliga vitvaror. Om så inte är fallet kan det vara bra att välja vitvaror där du köper ditt kök. Det ger dig en garanti för att vitvarorna kommer att passa perfekt i köket och ofta kan du spara pengar genom att köpa allt tillsammans.

Montering | HTH
Vem ska montera köket?
×

Få ett perfekt slutresultat

Montering | HTH

Inget köksprojekt är det andra likt. Därför finns det heller inte något fast pris för montering av ett kök. Istället för ett uppskattat pris för montering rekommenderar vi att du får ett exakt pris uträknat hos din närmaste HTH-återförsäljare.

Väljer du att få ditt kök monterat av HTH, kavlar vi upp ärmarna. Och om ditt kök har många sneda vinklar, ojämnt golv, synliga rör eller andra utmaningar som kan göra installationen svår, är det en bra investering att låta våra erfarna installatörer lösa uppgiften.

Vill du utföra monteringen själv?

Du kan givetvis också välja att göra jobbet själv, vilket sparar in på köksbudgeten. Köket levereras med en monteringsguide som förklarar processen steg för steg och är därmed en god vägledning i arbetet.

HTH

Joachim Holmberg, köksexpert:

”JAG ANSVARAR FÖR EN EXAKT MÄTNING”

Exakta mål är nödvändiga när jag ska rita ditt kök och beräkna ett pris. Du kan mäta själv eller låta din HTH-expert göra det på plats.

HTH

Två lösningar – två priser

Val av material och tillbehör påverkar priset i hög grad.
Se exemplen nedan och upptäck hur priset på ditt kök påverkas.

Nordic Spirit | HTH

Extraordinär luckdesign

Väljer du vår mest exklusiva design, Nordic Spirit, påverkas priset på dina köksluckor med ca 50 % jämfört med våra tre mest prisvärda modeller: Slät Vit, Oslo och Stockholm.

Klassika kök i vitt | HTH

Köksmodellen för den prismedvetna

Modellen Slät Vit har en snygg och klassisk luckdesign till ett bra pris som ligger ca 50 % under vår mest exklusiva modell. Du kan få en överblick över all vår köksdesign i modellöversikten.

Skåp vs. lådor

Hyllskåp är den mest prisvärda lösningen för ditt nya kök

Om du vill hålla nere priset på ditt nya kök är en av möjligheterna att välja köksskåp med hyllor. Du kan spara upp till 60 % om du väljer ett standardunderskåp med en lucka och hyllplan jämfört med ett motsvarande underskåp med två LUX-lådor.

 

Skåp med invändiga lådor och utdragslådor ger en fantastisk överblick

Som ett alternativ till hyllskåp kan du välja att inreda dina skåp med invändiga lådor. Denna lösning ger dig en bra överblick över innehållet i skåpet och du kan få hela luckor som designmässigt ger ett mycket enkelt och stilrent utseende.

Du kan också välja riktiga lådskåp med två eller flera lådor. Det är en funktionell och bra lösning eftersom du inte först behöver öppna en dörr för att dra ut lådan. Både lådskåp och skåp med invändiga hyllor ökar totalpriset på ditt kök mer än hyllskåp.

 

Det är en fråga om vad man väljer att prioritera i köksbudgeten

Valet mellan skåp och lådor handlar om en avvägning mellan pris och funktionalitet. Ska priset hållas nere ska du inreda ditt kök med så många hyllskåp som möjligt. Prioriterar du funktionaliteten ska du välja lådskåp eller invändiga lådor och spara in på andra delar i köksbudgeten.

Focus Faner | HTH

Ett underskåp med ett hyllplan är den mest prisvärda lösningen för ditt kök.

The GO Challenge | Anders Faarborg | HTH GO

Ett lådskåp med två LUX-lådor belastar posten för skåp i din köksbudget med ca 60 % mer än ett underskåp med en hylla.

Focus | HTH

Exklusiv design med underlimmad diskho

När diskhon underlimmas integreras den i bänkskivan. Det är en snygg detalj som ger köket ett exklusivt utseende och underlättar vardagen.

Oslo | HTH

En nedfälld diskho är skonsam för köksbudgeten

Väljer du en nedfälld diskho får du en bra lösning som inte påverkar det totala priset i någon större utsträckning. Prisskillnaden mellan en underlimmad diskho och en nedfälld beror på design och material både beträffande diskho och bänkskiva.

Så håller du köksbudgeten

Det finns ofta ett samband mellan pris och kvalitet, men med rätt val kan du få förvånansvärt mycket kök för pengarna.

Håll nere priset på ditt nya kök

När det finns en köksbudget som ska hållas är det en bra idé att behålla den befintliga placeringen av diskbänk och vitvaror då det innebär extra kostnader att leda om vatten, el och avlopp.

Om den nuvarande placeringen inte kan samsas med dina köksdrömmar behöver du låta en hantverkare beräkna priset på ändringen. Det ger dig en rättvisande bild av hur köksbudgeten måste se ut.

Harmony Dark | HTH

Om du väljer öppna hyllor istället för skåp påverkas priset på ditt kök.

Harmony Dark | HTH

Bänkskivan är ofta en stor del av köksbudgeten, men det finns garanterat en lösning som passar din plånbok.

HTH

Anette Berg, köksexpert:

”PRIORITERA DINA ÖNSKEMÅL”

När köksbudgeten måste hållas gäller det att prioritera. Vad är viktigast för dig? Gör en lista och följ den när du väljer.

HTH

Dyrare är inte alltid bättre

Kom ihåg att dyrare material inte alltid per definition är bättre. Om du väljer en laminatbänkskiva får du en slitstark bänkskiva som kan hålla i många år.

Med lite kreativitet kan du ofta skapa fantastiska lösningar som inte påverkar priset på ditt kök i någon större utsträckning.

Mono | HTH

Det finns ofta förmånliga vitvarupaket med t.ex. ugn, spisplattor och diskmaskin.

Ditt kök ska hålla i många år

När du skapar en köksbudget ska du tänka på att ditt kök ska vara till nytta och glädje i många år framöver. Därför är det viktigt att hitta hållbara lösningar där du inte behöver kompromissa med dina köksdrömmar.

Besök din lokala HTH-köksexpert och få hjälp med att rita och beräkna priset på ditt drömkök.

Hur mycket kostar ett HTH-kök?

När du ska skaffa ett nytt kök är det i princip du som bestämmer priset. Du bestämmer själv vad du lägger till och väljer bort och kan därmed prioritera det som är viktigast för dig.

 

Få ett tydligt svar

På HTH är vi alltid redo med personlig och professionell rådgivning. Vi ser till så att du håller din budget. Vi har kök i båda ändar prisskalan och överallt däremellan.

Om du vill ha ett exakt pris på ditt drömkök, är du välkommen att boka ett gratis och icke-bindande möte med en kökskonsult.

Trygghet när du köper kök utan extra kostnader

När du väljer en kökslösning från HTH får du alltid:

- Professionell rådgivning
- 3D-ritningar av vårt inredningsförslag
- Prisberäkning som du kan lita på
- Garantier som går utöver lagstadgade krav
- Attraktiva finansieringsmöjligheter

Allt utan extra kostnader och som en garanti för att du ska få exakt den lösning du drömmer om.