/ VAL AV HANDTAG TILL SKÅP

/ HANDTAG GÖR EN STOR SKILLNAD

De handtag du väljer till dina lådor och skåp bidrar till helhetsintrycket i ditt kök eller badrum.

Nya handtag till skåp kan verka som en liten sak, men de kan faktiskt göra en stor skillnad i ditt kök. Klicka på bilden och se hur du kan förändra stilen i köket genom att byta ut nya handtag till skåp. 

HTH FrameFlexID®

/ SÅ VÄLJER DU HANDTAG TILL SKÅP OCH LÅDOR

Innan du väljer nya handtag till luckor och lådor, finns det 5 saker du bör överväga för att vara säker på att du väljer de rätta handtagen till dina luckor. 

1: Användarvänliga handtag

Handtagen till skåp och lådor bör inte vara något som du famlar efter. Dina skåphandtag ska vara lätt att finna när du jobbar i köket, så du kan snabbt och lätt få tag på de saker du behöver använda.

De rätta handtagen ger dig en känsla av en bra funktionalitet samtidigt med att designen passar.

När du inreder ditt nya kök, är det viktigt att tänka på användarvänliga handtag till skåp. Tänk på hur ditt arbetsflöde är i köket, så du får en bra uppfattning om vilka handtagen lämpar sig bäst i ditt kök.

HTH Opladerindsats
Kategori | Køb online | HTH

2. Övergripande inredning

Handtagen är inte den viktigaste detaljen i din köksinredning i den mening att det inte är den första sak som du bör tänka på. Först när du har valt luckor och köksbänkar, är det dags att välja handtag.

En viktig detalj är att se till att det inte uppstår problem med att handtag till lådor och skåp kolliderar med varandra när du har flera lådor och skåp öppna samtidigt.

När du installerar dina handtag på skåp, se till att de sitter på ett ställe där din hand går naturligt, så du inte behöver leta för att hitta handtaget.

3. Handtag som matchar din stil

En god match mellan dina skåp och handtag i köket är avgörande för helhetsintrycket. Du kan välja en stilart till luckor och handtag som antingen är klassisk eller modern. Det förstärker din stil i köket när handtag till luckor och lådor passar ihop stilmässigt. 

Om du inte är säker på om stilen ska vara modern eller klassisk, kan du välja en multistil som har ett mer lekfullt och dynamiskt uttryck. Det kan ge en fin och personlig stil om man sätter ett rustikt handtag på moderna luckor. Ett modernt handtag med kurvor kan göra stilen mjukare i ett annars minimalistiskt kök.

4: Storlek och vikten på luckan

Dina handtag till luckor ska passa till storleken på luckorna i köket. Det lönar sig inte att installera ett litet handtag på en tung kylskåpslucka eller ett höjt skåp där luckan är tung. Ett litet handtag på en gigantisk lucka kan se ännu mindre ut.

Det bästa resultatet uppnår du när du ser till att luckorna och handtagen passar ihop. Små knopp handtag är lämpliga till små och lätta luckor medan ett avlångt handtag passar bra till tunga luckor som har stor yta. 

5: Handtagets livstid

Dina skåphandtag ska kunna pågå så länge som ditt kök. Det kan ändå hända, att du vid någon tidpunkt vill göra några stilförändringar i köket genom att byta nya handtag.

Om du vill ha en möjlighet till att byta ut handtag, är det en bra idé att välja ett standardmått på dina handtag så det är lättare att byta dem ut, utan att du behöver borra nya hål. Välj ett handtag med ett borravstånd på antingen 128 mm eller 160 mm.

Om du inte får hålen att passa, se till att de nya handtagen täcker de gamla hålen, annars får du en slarvig skåpslucka med hål.

Visste du att alla HTH handtag har 5 års garanti och att de alla genomgår en nickeltest?

HTH Dekor Grå Silke

/ HJÄLP TILL ATT MONTERA NYA HANDTAG TILL SKÅP

Se hur lätt du kan fräscha upp dina skåpsluckor med nya handtag.

Få ett fint resultat

Precision är viktig när du monterar handtag på lådor och skåp. 

Använd en mall för att placera och montera handtag så du kan vara säker på att dina handtag kommer att sitta rätt. Du kan också få instruktioner för montering av handtag i videor som visar hur lätt du kan fräscha upp skåpsluckor med nya handtag.

Stockholm

/ NYA HANDTAG TILL SKÅP KAN GE DITT GAMLA KÖK ETT LYFT

När du gärna vill förnya ditt kök utan att köra i gång en renovation, är nya handtag en bra lösning.  Att byta ut handtag till skåp är både ett förmånligt och ett lätt sätt att ge ditt kök en fräsch look. 

Fronter & tillbehör | HTH

/ SE ALLA MÖJLIGHETER

I katalogen ”Fronter och tillbehör” hittar du en översikt över alla HTH handtag.