KÖKSSTUDIO

Berit Nordstrand – norsk läkare, kokboksförfattare och influencer – skrev en detaljerad önskelista innan hon designade sitt nya HTH-kök. Första punkten på listan var att det skulle vara husets hjärta och samtidigt fungera som en filmstudio.
Se hur Berit lyckades förverkliga sin köksdröm.


PÅ BESÖK HOS BERIT NORDSTRAND

Berit Nordstrand bor i Trondheims vackra gamla stadsdel med sin man och yngsta dottern. Det traditionella norska trähuset, som hon har döpt ”Casa Nordstrand”, utgör basen både för Berits familjeliv och hennes yrkesliv som förmedlare av hälsa och livsglädje.

Berit Nordstrands HTH-kök | HTH

@BNORDSTRAND

Berit Nordstrand brinner för att kommunicera hur man kan få mer livskvalitet genom att använda små knep med stor effekt.

Hon är utbildad läkare, föreläsare, influencer, författare och mamma till sex barn. På Instagram-profilen @bnordstrand kan du se alla spännande projekt som Berit Nordstrand är en del av.

 

Berit Nordstrands HTH-kök | HTH

”Jag är en nörd och jag har lagt ner mycket tid på att göra research innan jag hittade rätt köksleverantör”.

- Berit Nordstrand

Berit Nordstrands HTH-kök | HTH
Berit Nordstrands HTH-kök | HTH Berit Nordstrands HTH-kök | HTH

GRUNDLIG KÖKSRESEARCH

”Det finns mycket att tänka på när man vill förverkliga drömmen om ett nytt kök. Jag har besökt många olika köksföretag och utvärderat deras lösningar. Jag bestämde mig för HTH eftersom de kunde uppfylla mina önskemål,” säger Berit.

När valet var gjort fick Berit sitt kök utformat av HTH:s köksexpert Nina Heie, som inspirerade och vägledde henne under hela köksresan.

”Jag känner att jag har fått den allra bästa vägledningen hela vägen”, säger Berit och fortsätter: ”Jag är mycket nöjd med de val jag har gjort. Samarbetet med Nina har varit tryggt och bra. Hon har lyssnat på mina önskemål och ritat ett kök som har blivit hemmets hjärta, hemmakontor och en underbar plats att vara på.”

Hitta din HTH-butik

DEN PERFEKTA KÖKSSTUDION

Berit Nordstrands kök är unikt eftersom det inte bara är ett kök utan också fungerar som en studio när hon skapar innehåll för t.ex. Instagram, YouTube och hennes egen blogg. Varje dag inspirerar Berit sina över 110 000 följare till hur de kan leva ett hälsosamt liv utan att kompromissa med livskvaliteten. Hon har också över 2 miljoner besökare på sin blogg varje år.

PRAKTISKA LÖSNINGAR

När köket skulle inredas var det ett krav att Berit skulle kunna arbeta i köket medan hon filmades. Lösningen blev en köksö, där fläkten är integrerad i spishällen. Det betyder att fläkten inte är i vägen för kameran och som en bonus har Berit gott om förvaringsutrymme.

Det stora vinkelköket är också fyllt med lösningar som är både funktionella och vackra.

”Mitt kök ska vara praktiskt, men det får inte vara på bekostnad av designen. Jag vill ha ordning i skåp och lådor och lösningar som gör arbetet enkelt och rengöringen snabb, säger Berit.

Få tips till din köksinredning

”Jag vill ha ett kök som återspeglar bra hantverk och beprövad kvalitet.”

Berit Nordstrand

GÖR SOM BERIT NORDSTRAND

Besök din lokala HTH-butik och få hjälp med att inreda
ditt kök så att det passar dina önskemål och behov.

Våra köksexperter står redo att inspirera dig och
visa dig möjligheterna.

MASSIVA TRÄLAMELLER OCH FENIX LAMINAT

”Casa Nordstrand” är ett traditionellt norskt trähus som Berit och hennes familj har inrett med en blandning av nya och gamla möbler. När hon skulle välja luckor till sitt nya HTH-kök utgick hon från stilen.

”Jag har ett gammalt hus som är inrett med både nya och gamla möbler. Trä ramar in husets själ på ett fint sätt och sedan tillför det värme i inredningen, säger Berit om valet av lamelluckan Nordic Spirit.

Till högskåp och överskåp valde hon modellen Base Grön som har en robust Fenix-laminatyta.

”När jag filmar i köket får det inte komma något blänk från luckor och bänkskivor. Base har en matt yta och är helt perfekt för mitt arbete”, säger Berit och fortsätter: ”Det är också praktiskt att Fenix Laminat är robust och att det inte blir några feta fingeravtryck. Det gör livet i köket så mycket enklare”.

Upplev modellen Base

”Jag slipper torka bort feta fingeravtryck på bänkskivor och skåpdörrar hela tiden.”

Berit Nordstrand

DEN PERFEKTA BÄNKSKIVAN

”Jag har två krav på min bänkskiva: den får inte reflektera ljuset när jag fotograferar och filmar i köket och den måste tåla att användas.” Det var Berits utgångspunkt för jakten på den perfekta bänkskivan till hennes köksstudio.

Valet föll på en exklusiv bänkskiva i keramik som har en matt yta och som tål både varma grytor och flitig användning.

Den robusta bänkskivan heter Dekton Radium och är i bruna nyanser som matchar underskåpens massiva trälameller perfekt.

”Vare sig rödbetssaft eller gurkmeja ger fläckar på den keramiska bänkskivan. Det är väldigt praktiskt när du använder köket lika mycket som jag gör”, säger Berit Nordstand.

Se möjligheterna med keramik


”Mitt kök är inte bara ett kök. Det är en samlingspunkt och en plats där familj och gäster ska trivas.”

Berit Nordstrand

PRAKTISKA KÖKSDETALJER

Berit Nordstrands kök är utrustat med en extra bred diskho och en svart Quooker Flex.

”En extra bred diskho gör rengöringen av bakplåtar och ugnsformar lekande lätt eftersom diskbänken har plats för allt”, säger Berit och fortsätter: ”Jag är också glad att jag valde en Quooker som även har kokande vatten utöver kallt och varmt vatten. Den blir flitigt använd till matlagning, en snabb kopp te, rengöring av skärbrädor och att värma upp termoskannor och så vidare”.

Få tips för att välja rätt vask och armatur

INTEGRERAD FLÄKT

När Berit Nordstrand filmar matlagning eller andra aktiviteter i köket för följarna på sociala medier skulle en stor, framträdande köksfläkt vara i vägen. Hon valde därför en spis från AEG med en integrerad köksfläkt.

”Stekoset dras effektivt ner i fläkten så jag undviker att det kommer ut i rummet och sätter sig i gardiner och möbler. Att steka bacon har blivit en dröm med betydligt mindre matlukt i huset efter att vi skaffade den integrerade köksfläkten”, säger Berit.

Fläkten är ansluten till en kanal i golvet som går ut i det fria och stekoset leds därför ut ur rummet. Om maten kokar över har köksfläkten en inbyggd uppsamlare som är enkel att tömma efteråt.

Få tips för att välja rätt köksfläkt


"Jag älskar att min kombiugn har ett speciellt jäsprogram och ett bakprogram med ånga. Det ger ett luftigt bröd med en extra krispig skorpa."

- Berit Nordstrand

Berit Nordstrands HTH-kök | HTH
Berit Nordstrands HTH-kök | HTH Berit Nordstrands HTH-kök | HTH

ANVÄNDARVÄNLIGA VITVAROR

När Berit skulle välja vitvaror till köket hade hon ett antal krav som måste uppfyllas:

”Jag vill ha vitvaror som är vackra att se på, men det viktigaste är användarvänlighet och att de har de funktioner jag behöver”, säger Berit.

Valet föll på AEG, som är kända för sina eleganta kvalitetsprodukter och vitvaror med flera funktioner.

Berit använder ångugnen flitigt när hon lagar mat till familjen på hela åtta personer. ”Tidigare hade jag min egen SousVide där jag lagade kött, skaldjur och grönsaker men min nya ångugn har ett inbyggt SousVide-program så nu slipper jag en av de utrymmeskrävande köksmaskinerna”, säger Berit Nordstrand.

Se möjligheterna med AEG

SE VAD ANDRA KUNDER HAR VALT

Drömmer du om ett nytt kök kan du få massa inspiration genom att se vad andra har valt. Läs våra många kundberättelser och hitta idéer till ditt eget kök.

FÅ DITT KÖK RITAT
OCH ETT ERBJUDANDE
HELT UTAN FÖRPLIKTELSER

Besök din lokala HTH-butik och få hjälp med att inreda
ditt kök så att det passar dina önskemål och behov.

Vid ett gratis designmöte pratar vi igenom dina önskemål,
behov och budget så att vi sedan kan rita ditt kök och
ge dig ett icke-bindande erbjudande.