ÖPPET KÖK MED PLATS FÖR FAMILJELIVET

När familjen Møller utformade sitt drömhem låg idén om ett öppet kök med plats för familjelivet högst upp på önskelistan. Se resultatet och läs om valen de gjorde på vägen.


PÅ BESÖK I DET NYBYGGDA HEMMET

Mette Møller och hennes familj flyttade in i det nybyggda huset 2020. Villan är 175 m² stort med ett garage på 60 m² och ligger i ett nytt kvarter i natursköna Sønderjylland.

Du kan se många bilder på familjens vackra hem på Instagramprofilen:

@the.secret.one_by_m

Base Green & Focus White | HTH
Base Green | HTH Base Green | HTH

TREDJE GÅNGEN GILLT

Familjen hade svårt att bestämma sig när det var dags att välja köksluckor till det nya köket. Det började med ett helt grått kök, men resultatet blev inte så bra. Därefter fick de ett förslag om en kombination av trä och grönt, som inte heller föll helt i smaken.

Slutresultatet blev en kombination av Base fenixlaminat Grön och Focus Vit med VH-7-greppspår. Det är ett val familjen är nöjd med. ”De gröna luckorna skapar en lugn atmosfär i det öppna köket” säger Mette och fortsätter: ”Färgen skiftar i ljuset, så ibland ser de snarare grå ut än gröna. Det får köket att kännas mer levande.”

Modellen Base finns i sex matta färger och har fördelen att materialet är mycket robust samtidigt som det är mjukt.

Se alla köksmodeller

HAR DU OCKSÅ EN KÖKSDRÖM?

Få en ritning av din dröm på 24 timmar – gratis och utan förpliktelser.

Allt du behöver göra är att ta bilder av ditt nuvarande kök och rita en grov skiss av rummet, inklusive mått. När du har skickat det till oss ritar vi ditt nya kök i 3D. Du får din ritning via e-post inom 24 timmar.

SKÅPVÄGG MED UNIKA DETALJER

Familjen Møllers skåpvägg är en unik detalj i det öppna köket. Skåpen har dragits ut 6 cm från väggen och ramats in med en svart list.

Detta skapar en 3D-effekt som ger den öppna köksinredningen en helt unik design.

Rent funktionsmässigt innebär det att det finns plats för ventilation utan att de behövde montera på traditionella ventilationsgaller på ovansidan och i botten av vitvarorna.

Base Green & Focus White | HTH
Base Green & Focus White | HTH Base Green & Focus White | HTH

Plats för mys och gemenskap

Kökets 246 cm långa köksö omfattar en matplats för två. Här kan barnen sitta och mysa medan middagen tillagas och det är även här gästerna kan slå sig ner innan en middag.

Köksön är utformad i modellen Focus Vit och består av 60 cm breda lådskåp på båda sidorna, omslutna av en gavel i vit laminat.

De gröna barstolarna hittade Mette på internet. ”Jag letade efter stolar under en lång tid, så när de gröna HAY-stolarna dök upp slog jag till direkt och lyckligtvis passar de perfekt” säger hon.

Få inspiration till din matplats

BÄNKSKIVA I ETT LÅNGT STYCKE

Redan från början hade Mette en idé om att bänkskivan under fönstren skulle vara i ett långt stycke. ”Jag ville inte ha en skarv mitt i bänkskivan. Det ser helt enkelt inte bra ut” säger Mette.

Med en längd på 4 m och 47 cm var det en riktig utmaning. Lösningen blev en vit bänkskiva i laminat som är 3 cm tjock och som kunde levereras med exakta mått.

Laminatskivor ger dig en mängd möjligheter när du letar efter precis rätt stil för ditt kök till ett bra pris.

Hitta din bänkskiva i laminat

HITTA INSPIRATION TILL DITT KÖK

Det kan vara svårt att hitta precis rätt kök. Därför har vi samlat ihop en mängd olika kundberättelser som du kan använda som inspiration. Se bilderna och läs om de val som familjerna gjort när de utformat sina drömkök.

GÖR SOM FAMILJEN MØLLER

Mette och hennes man fick sitt öppna
kök ritat av en av våra köksexperter. 
Det kan du också få.

Boka ett gratis designmöte. Du bestämmer
själv om det ska vara i butiken, digitalt
eller om vi ska komma hem till dig.