SKRÄDDARSYTT SNICKARKÖK
MED DETALJER

Som inredningsarkitekt har Linda Elmin i många år hjälpt och väglett andra till val av kök, och ofta har rekommendationen slutat med ett kök från HTH. När Linda skulle uppfylla sin egen köksdröm var valet därför enkelt – hon skulle ha ett HTH-kök.

”När jag såg Nordic Creation var jag helt säker. Det var som att det var skapat efter våra önskemål” berättar Linda.”VI VILLE HA EN NATURLIG NYANS AV EKTRÄ, OCH JAG ÄLSKAR DE MASSIVA TRÄLUCKORNA MED SINKADE DETALJER. DET ÄR EN HYLLNING TILL FINT TRADITIONELLT HANTVERK”

- Linda

ETT HUS MED SJÄLNorska Linda Elmin bor tillsammans med sin sambo Kenneth och Lindas två barn; Zara, 20, och Nicolai, 17. De bor i ett hus från 50-talet som Linda har ärvt av sina morföräldrar.

Linda är inredningsarkitekt och står bakom instagramprofilen @hviit.

Besök hennes instagram

Base Black | HTH
Nordic Creation | HTH Nordic Creation | HTH

SKRÄDDARSYTT KÖK MED DISKRETA VITVARORLinda och Kenneths kök ligger i öppen planlösning med husets vardagsrum och matsal. Därför ville de gärna att köket skulle vara vackert att titta på, och att vitvarorna skulle vara så diskreta och integrerade som möjligt.

Paret har kombinerat det vackra ekträet i Nordic Creation med en neutral, mörk skåpsvägg som består av Base Black matt Fenix laminatfronter och matchande mattsvarta vitvaror från AEG.

Få hjälp med att välja vitvaror

HAR DU OCKSÅ EN KÖKSDRÖM?

Få en ritning av din dröm på 24 timmar – gratis och utan förpliktelse.

Allt du behöver göra är att ta bilder av ditt nuvarande kök och rita en grov skiss av rummet, inklusive mått. När du har skickat det till oss ritar vi ditt nya kök i 3D. Du får din ritning via mail inom 24 timmar.

DET SOCIALA KÖKET

Vi älskar att baka och laga mat tillsammans, och behöver massor av arbetsyta, berättar Linda. Den valda köksön innebär plats för både matlagning och läxor, och öppnar även upp för umgänge.

Base Black | HTH
Nordic Creation | HTH Nordic Creation | HTH

STÄLL KRAV OCH KOM MED ÖNSKEMÅLLinda har hjälpt många familjer att skapa de optimalaste köksramarna, och här kommer hon med sina bästa råd till dig som står inför ett kommande köksprojekt:

> Få hjälp av en expert och var inte rädd för att be om andra lösningar än standarden. De flesta lösningar kan anpassas så att du kan då det precis som du vill ha det.

> Planera vad du vill ha i lådor och skåp och hur du rör dig i rummet. Ju fler överväganden du gör, desto bättre.

Få fler expertråd

”VI PLANERADE VAR VI SKULLE HA VAD, SÅ ATT VI BLAND ANNAT KUNDE ANPASSA HÖJDEN PÅ HYLLORNA I SKÅPET TILL HÖJDEN PÅ KARAFFER OCH GLAS”

- Linda

FUNKTIONELL OCH VACKER BÄNKSKIVALinda ville ha en lugn bakvägg som inte var täckt i kakel. I stället för att ta det traditionella valet med kakel valde hon i stället att låta bänkskivan gå upp 20 cm upp på bakväggen.

Den vackra detaljen med bänkskivan som fortsätter upp på bakväggen ger köket stil och karisma samtidigt som den är praktisk och skyddar väggen mot vattenstänk.

Se guiden för bänkskivor

GÖR SOM LINDA OCH KENNETH

I nära samarbete med en av våra
köksexperter fick Linda och Kenneth
ritat ett helt skräddarsytt kök efter
deras behov och önskemål.

Vill du också få ritat ditt drömkök?

Boka ett gratis designmöte med någon av våra
erfarna experter, och hör om dina möjligheter.