Vi stöder en hållbar livsstil

Vi stöder en hållbar livsstil

HTH levererar kök som håller i många år. Det här kräver att vi ständigt ligger i framkant när det gäller utveckling, och att våra produkter uppfyller både dagens och framtidens behov. Hållbarhet är därför ett centralt tema i utvecklingen av våra modeller och produkter.


Hållbar produktutveckling

När vi utvecklar nya produkter använder vi en hållbarhetsresultattavla för att bedöma material och design samt bedöma hur en produkt presterar mot våra hållbarhetsmål. På så sätt hittar vi lösningar som kan minska produkternas klimat- och miljöpåverkan under hela sin livstid


HTH används i produktion som Svanenmärks

Alla HTH-skåp och fronter är tillverkade i material som uppfyller kriterierna för användning i hus som Svanenmärks. Dessutom bär flera av våra produkter Svanenmärket, och fler tillkommer löpande. Både fronter och bänkskivor. Dessutom kan våra produkter bidra positivt till hållbara byggprojekt som blir DGNB-certifierade.

Vi ska erbjuda de mest energieffektiva vitvarorna

Vårt mål är att erbjuda de mest energieffektiva vitvarorna för att hjälpa våra kunder att minska sin energiförbrukning och klimatpåverkan. Faktum är att vitvaror är en av de produktgrupper i hemmet som förbrukar mest energi. I vår koldioxidbedömning av vår värdekedja var användningen av vitvaror också ett av de steg i värdekedjan som hade störst koldioxidavtryck.


Ergonomiska och säkra produkter

Vår produktutveckling tar alltid hänsyn till säkerhet och ergonomi. Innan en ny produkt går in i produktionsfasen genomgår den en serie tester — både internt och av ackrediterade testinstitutioner som arbetar i enlighet med EU:s standarder.

Våra åtgärdsområden

HTH arbetar med hållbarhet inom fem åtgärdsområden, som vart och ett rymmer ett antal av FN:s 17 globala mål för en hållbar utveckling.

Skov

Hållbarhet

Bæredygtighed

Klimatinitiativ som håller

Bæredygtighed

Miljömedvetna och cirkulära material

Bæredygtighed

Hållbar företagskultur

Saša Antic | Nordic Spirit & Base | HTH

Ansvarsfull upphandling

Bæredygtighed

FSC- och inomhusklimatmärkning

PÅ HTH ÄR VI DEDIKERADE TILL KÖKSKÄRLEK SOM HÅLLER

Välkommen till HTH