Vad är viktigt för dig i ditt kök?

Oslo people

Genomtänkta prioriteringar kombinerat med en toppfunktionell planlösning är nyckeln till att utnyttja den köksyta du har på ett optimalt sätt. Den bästa lösningen tar både hänsyn till vad som är funktionellt och praktiskt och vad du behöver för att kunna arbeta och koppla av i köket. Men det kräver att du noga tänker igenom hur du vill att ditt kök ska se ut.

Ditt kök, dina behov

Det finns inget färdigt recept på det perfekta köket. Det beror på vad du ska använda ditt kök till och vad du vill ha plats för. Kanske behöver du en arbetsyta där du kan hacka, skära och laga mat. Kanske är det viktigt för dig att frigöra plats för en kombinerad mat- och kontorsplats. Men i slutänden handlar det om att prioritera de önskemål och behov som får ditt kök att fungera både arbetsmässigt och estetiskt.

Tänk på allt

Porslin, köksredskap, glas, stora och små köksmaskiner, stekpannor, grytor, espressomaskin osv. De flesta människor samlar på sig många saker som det ska finnas plats för i köket. Vissa saker används varje dag, andra mer sällan. Kanske vill du hellre förvara vissa saker på en annan plats i ditt nya kök än i ditt nuvarande kök. Och kanske vill du göra större plats för andra saker. Gör en översikt över det du har och bestäm dig för vilken lösning du helst vill ha till alla dina saker.

Prioritera rätt

För att få en överblick över vilka krav du har på ditt kök kan det vara en bra idé att göra en lista över vad du tycker om i ditt nuvarande kök och vilka nya saker du gärna vill ta med till ditt nya kök. När du är klar med listan kan du börja fundera över vad du vill prioritera. Välj ut 3–4 saker som du absolut inte vill kompromissa med och 3–4 saker som du är beredd att offra om du måste kompromissa med något. Det gör det lättare att hitta den rätta lösningen.

Använd checklistan

För att du lättare ska komma igång med arbetet med att skapa en överblick har vi tagit fram en checklista som du kan använda som inspiration när dina köksdrömmar ska konkretiseras.

  • Vad tycker du särskilt mycket om i ditt nuvarande kök?
  • Vad skulle du gärna vilja ändra på?
  • Finns det några vitvaror som du vill återanvända i ditt nya kök?
  • Vilka köksmaskiner vill du alltid ha stående framme?
  • Hur många ska kunna arbeta i köket samtidigt?
  • Ska en matplats rymmas, och i så fall för hur många?
  • Finns det några särskilda detaljer som ska ingå i lösningen? Och finns det något du absolut inte vill ha med?
  • Vad vill du göra själv och vad ska HTH hjälpa dig med?

Vill du ha ett kök som passar dina behov och preferenser? Boka då ett möte med en kökskonsult från HTH så får du veta mer om dina möjligheter.

Kategori: Nytt kök