Guide till garderober

Det spelar stor roll var i rummet du placerar skåpet. Du bör ta hänsyn till ljusinsläpp, golvplats och skevheter i golv och väggar.

Sliding doors

Hos HTH hittar du olika mätningsscheman, som hjälper dig att ta rätt mått, med hänsyn till lucktyp och eventuella skevheter i golv och väggar.

Skjutdörrsluckor på garderoben ger mer golvplats eftersom de inte öppnas utåt. Med softstängning på skenan kan du skjuta skåpsluckan helt ljudlöst. Softstängning hjälper till och bromsar försiktigt luckan.

Ge rummet ny form

Var du ställer skåpet har betydelse för resten av rummet. Om du inte behöver en hel skåpvägg kan du ge rummet ny form genom att placera skåpet i ett hörn. Så skapas ett ”rum i rummet”, som är vanligt i många inredningar. Det ger plats för en mysig hörna med en fåtölj och läslampa eller en skön sovalkov för sängen med ombonad känsla, eftersom skåpet skärmar av. Du kan även placera en bordsskiva mellan skåpet och väggen för att på så sätt utnyttja platsen optimalt och skapa en kontorsplats.

Garderoben som rumsavdelare

Ett skåp kan även fungera som rumsavdelare. Det passar särskilt bra om du behöver dela upp ett rum i olika funktioner eller avskärma ett minikontor. Det kan kanske verka märkligt att placera skåpet ute i rummet eftersom man vanligtvis placerar det mot väggen, men du kommer att bli förvånad. Har du ett stort och kanske avlångt sovrum kan du ställa sängen en bit från väggen och använda baksidan av skåpet som sänggavel. På andra sidan skapas ett rum i rummet som kan inreds som walk in-garderob.

Skåpet är enkelt att montera

Du kan enkelt montera dina skåp från HTH själv. Se hur du gör i den här videon. Du är självklart alltid välkommen att få goda råd i våra butiker, där du även kan beställa montering – så tar vi hand om det åt dig.

Kategori: Ny garderober Tags: Garderober