Är ett grått kök ett bra val?

Gråa kök är inne, och det finns flera goda anledningar till det.

Next | HTH

Den grå färgen är mer än bara en flyktig kökstrend. Grått är både hett och hållbart eftersom det är en praktisk färg som du kan ha glädje av i många år.

Det grå köket är praktiskt och stilsäkert

Valet av färg till ditt nya kök är viktigt för du kommer förmodligen att se på färgen i flera år. När du vill ha ett smart kök som är modernt och samtidigt kommer att hålla i många år så är ett grått kök en säker hit.

Anledningen till att det bara är grått är att färgen är lätt att kombinera med andra färger och material. Grått är också en stilsäker klassiker som passar perfekt till den skandinaviska stilen som har en svaghet för kalla och dämpade färger. Därför är det grå köket ett tidlöst val.

Sound ID
Stilrent kök med moderna och naturliga ytor

Grått är det nya vita

Vitt har dominerat köksmodet i årtionden. Därför ser vi att 80–90 % av alla kök är vita. Vitt har setts som ett säkert val eftersom det kan ge intrycket av att köket är större och är lätt att kombinera med andra färger. 

Vitt är dock inte den enda färgen med dessa egenskaper. En ljust grå nyans kan göra ungefär samma sak. Dessutom är ett grått kök till och med mer praktiskt eftersom damm och repor inte syns lika tydligt på luckor osv.

Blanda de grå nyanserna

Det grå köket ger lugn och färgen är bra för att binda ihop andra färger eftersom grått kan matchas med de flesta nyanser. Dessutom ger det en snygg effekt när du använder flera grå nyanser, t.ex. genom att välja ljusgrå luckor och mörkgrå bänkskiva.

Vitt kommer alltid att vara en populär färg och även om färgen får mindre plats i köket så är den fortfarande snygg tillsammans med grått. Genom att välja grått som basfärg och tillsätta vitt, svart, trä eller en färgklick får du ett personligt kök.

I vårt köksgalleri kan du få inspiration till hur du får ett snyggt grått kök.

Model Next

Experimentera med grått

Om du är förtjust i tanken på ett grått kök så bör du fundera över hur mycket grå färg du ska ha i ditt kök. I stället för att gå ”all in” och välja samtliga ytor i grått kan du fördela den grå färgen och välja den till max 2 eller 3 av de större ytorna, t.ex. till köksluckorna och golvet, medan bänkskiva och väggar får en annan färg.

Prova att själv experimentera med grått i vårt ritprogram SmartDesigner. Här kan du hitta alla HTH:s Gör det själv-modeller.

Du kan också boka ett förutsättningslöst möte med en av våra konsulenter och höra mer om den grå kökstrenden.

Boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte | HTH

Boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte

7 spännande grå köksmodeller

Det finns många möjligheter hos HTH om du vill ha ett modernt grått kök. Vi har folierade luckor, lackerade luckor och luckor med laminat som du kan välja mellan, samt flera olika nyanser av grått. Se alla möjligheter här och läs om varje modell.

Kategori: Nyt køkken Tags: Kök