7 inredningstips för ett litet badrum

HTH Bad

Ett litet badrum ställer högre krav på inredningen och det kräver god planering när du vill försäkra dig om att varje dyrbar kvadratmeter utnyttjas på bästa möjliga sätt. Få inspiration till inredningen här.

Välj en vägghängd toalett

Tip nr. 1

En vägghängd toalett sparar plats i små badrum, det svävande utseendet ger mer luft och toa-letten ser mindre ut än en som är monterad på golvet. Den slanka designen ger en minimalist-isk look som passar perfekt till det lilla badrummet.

Den eleganta vägghängda toaletten kräver dock en stark vägg som kan bära toaletten, som är mer viktkänslig. Den vägghängda toaletten är dessutom en något dyrare lösning än den tradit-ionella toaletten bl.a. därför att det krävs en speciell inramning i väggen som döljer cisternen. En fördel med toaletter som hänger på väggen är att det dessutom är lättare att rengöra.

Bathroom from HTH

Alla HTH-modeller finns till badrummet. Se i modellöversikten vilka designer du kan välja bland.

Lyft badrumsförvaringen från golvet

Tip nr. 2

Utnyttja det litet badrum på höjden och inred med hyllor så att förvaringen inte tar för mycket plats i rummet. När du lyfter förvaringen undviker du även att dina saker blir blöta av vatten-stänk från duschen. Om rummet är mycket trång kan du utnyttja utrymmet optimalt genom att placera hyllorna ovanför toaletten eller dörrkarmen.

Om du föredrar stängda förvaringslösningar som ger ett minimalistiskt intryck och minskar oredan är ett smart överskåp som är smalt på djupet mycket lämpligt till små badrum.

Gør det selv bad

Inred med en effektiv vinkellösning

Tip nr. 3

Om det finns möjlighet till det, så satsa på en vinkellösning i ett litet badrum. Då får du en perfekt fördjupning till en dusch eller kanske till och med till ett litet badkar. Den här praktiska uppdelningen mellan badrum och toalett är att föredra när allt står tätt, så undviker du även känslan av att du duschar på toaletten.

Få ordning på skåpinredningen

Tip nr. 4

Skåpsutrymme är oumbärligt – även i små badrum. Oavsett hur litet badrummet är finns det nästan alltid plats för ett skåp eller några lådor under vasken. Med en bra lådinredning får du plats med de allra nödvändigaste sakerna som är praktiska att ha till hands, och det blir även enklare att hålla ordning och undvika oreda.

Bathroom from HTH

Låt rummet spegla sig

Tip nr. 5

Utnyttja spegeleffekten till att få små badrum att se större ut. En stor spegel ger extra dimens-ioner till rummet, och både dagsljus och artificiellt ljus reflekteras med en elegant effekt i spegeln. Om ditt badrum inte har något fönster så är en fin, stor spegel det bästa sättet att ersätta dagsljuset på.

Stora speglar är en klassisk dekoration i badrum. Det är praktiskt samtidigt som det aldrig blir omodernt. Undvik en för liten spegel över handfatet om det inte är gästtoaletten du inreder. Kom ihåg att placera spegeln så att du kan se övre delen av ditt ansikte.

Spara plats med ett hörnhandfat

Tip nr. 6

Utnyttja varje kvadratmeter i det litet badrum genom att inreda med ett hörnhandfat. Med ett hörnhandfat undviker du dödutrymme och designen kan bidra till att sätta prägel på gästtoaletten.

Om du inte vill ha ett hörnhandfat finns det många andra möjligheter att hitta ett litet snyggt handfat. Handfat som är mycket smala på djupet eller runda handfat med en liten diameter spa-rar också plats. Kom ihåg att handfatsblandaren ska passa till det lilla handfatet. Välj en kom-pakt modell – gärna en engreppsblandare som tar mindre plats.

Fuska dig till mer plats med ljusa färger

Tip nr. 7

Bra badrumsbelysning och ljusa färger är ett smart sätt att fuska med uppfattningen av rummet så att det känns större. Se till att ha mycket ljus som kan lysa upp badrummets alla vrår. I synnerhet bör man prioritera bra arbetsljus vid spegeln.

Om du har ett av de små badrum där det saknas ett fönster som kan släppa in ljus, är det extra viktigt att välja ett badrum i ljusa material, gärna på både väggar, golv och interiör. Använd vitt som grundfärg eftersom det har en förstorande effekt. Om du brinner av längtan efter att ha färger i badrummet så använd dem med varsamhet t.ex. i en färgglad badrumsmatta eller på ett duschdraperi.

Tänk i ljusa pasteller för att sätta en personlig prägel på badrummet. Se de fina, ljusa färgerna du kan välja under varje badrumsmodell. Det ljusa badrummet har även den fördelen att kalk-fläckar syns mindre än på mörka ytor.

Hjälp med inredning

Om du behöver mer inspiration till av inreda litet badrum så boka ett möte med någon av våra duktiga konsulter. De kan hjälpa till med en inredning som passar just dina behov och det ut-rymme du har till ditt förfogande.

Gratis rådgivning hos HTH

Tags: Bad