Vilken köksstil passar mig?

Att bestämma hur ditt nya kök ska se ut är roligt men kan också vara lite klurigt. Vårt allmänna råd är att försöka följa husets stil vad gäller arkitektur och inredning samt addera någon form av personlig ”touch” till köket.

Här hjälper vi dig på vägen genom att presenterna några av de vanligaste köksstilarna samt ge dig 5 enkla tips på hur du kan göra ditt kök mer personligt.

 

Modernt

Det moderna köket är avskalat med rena linjer. Väljer du ett handtagslöst kök förstärker det den strama och minimalistiska känslan.

Om du vill lätta upp och/eller addera något extra kan material med fördel blandas samtidigt som den moderna helheltskänslan ändå behålls.

Skandinaviskt

Skandinavisk design är en ren och tidlös stil som ofta förknippas med ljusa färger och naturliga, vackra linjer.

En kombination av ljusa och mörka material ger en fin effekt i denna köksstil.

Industriellt

Det industirella köket är ett ”proffskök” i tåliga, slitstarka material. Allt ska vara lättillgängligt med öppna hyllor och skenor för att hänga upp redskap i.

Pendellampor i metall ger köket den rustika restaurangkänslan och bidrar dessutom med bra arbetsbelysning. 

Lantligt

Lantköket är en köksklassiker, ett tidlöst kök som alltid känns rätt. En välkomnande och social miljö för stora middagar och umgänge.

Kännetecken för denna köksstil är skåp och luckor i naturliga färger, vitrinskåp, breda socklar och vackra detaljer på skåpsluckor och handtag.

 

5 enkla tips på hur du kan göra ditt kök mer personligt

Genom att måla väggarna i en vacker färg, lägga in en härlig matta eller kanske hänga din favorittavla i köket så gör du genast ditt kök mer personligt. Här kommer 5 enkla tips på hur du kan göra ditt kök mer personligt.

1. Flytta in växter.
Köket kan vara den mest naturliga plats att fylla med härliga växter i alla former och storlekar. Och nu pratar vi inte bara kryddväxter utan gröna krukväxer såsom en stor Monstera eller en yvig Benjaminfikus.

2. Lyft fram vackra hantverk.
Göm inte vackra handmålade fat och skålar i skåpet. Lyft fram dem och låt dem hamna i blickfånget.

3. Häng upp din favorittavla.
Flytta favorittavlan till en hedersplats i köket. Då har du och dina gäster möjlighet att njuta av den i husets hjärta, köket.

4. Byt ut taklampan.
Begränsa dig inte genom att leta efter kökslampor till köket. Utmana dig själv. Varför inte hänga upp en kristallkrona eller en cool vintagelampa.

5. Välj accessoarer med omsorg.
Handvävda linnehanddukar i matchande färger och vackra pumpflaskor med tvål och handdiskmedel är några små saker som blir pricken över ”i:et” i ditt kök.

 

Besök hth.se för fler tips och råd, för att utforska våra köksmodeller och/eller för att prova vår nya ”Design Styler”.

Våra köksexperter finns alltid där för att hjälpa dig. Boka ett möte för rådgivning.