Så här påverkar du priset på din köksrenovering

Har du stora köksdrömmar men är tveksam om vad ett nytt kök kostar? Läs vår miniguide och bli klokare på vilka delelement en köksrenovering består av.

Oslo | HTH

Vad drömmer du om?

Om du drömmer om att ge ditt gamla kök nytt liv med en renovering beror storleken på projektet helt på kökets nuvarande skick.

Om du har ett gammalt men funktionellt kök kan det bli inbjudande igen genom en uppfräschning av några få element. Samtidigt gör det även priset för köksrenoveringen mer överskådligt. Om du befinner dig i en situation där sockel, skåp och lådor i det gamla köket är i bra skick, så handlar det om att byta ut stora element för att köksrenoveringen ska bli lyckad.

Om det gamla köket däremot är helt uttjänt behövs det ett nytt kök. Det gör självklart uppgiften mer genomgripande och därför blir priset för köksrenoveringen högre, men ofta kan det vara den bästa investeringen på sikt.

Låt oss guida dig
Oavsett vilket ditt behov är består köket av olika delelement som alla påverkar priset på köksrenoveringen. Här guidar vi dig genom de olika möjligheterna så att du får det kök du alltid har önskat dig.

Mono | HTH

 

Fräscha upp ditt kök


Om ditt kök är av äldre datum men i bra skick i övrigt kan en snabb förändring vara den rätta lösningen för dig. Lyckligtvis måste en
lättare köksrenovering inte vara en kostsam affär och det finns flera olika prisvänliga alternativ att välja bland för att ge ditt kök en uppfräschning. 

Stockholm | HTH

Förnya köksluckorna

Om du har ett kök där skåpen bara är lite använda kan du byta ut luckorna och därmed få ett helt nytt utseende. Om du byter från mörka träluckor till ljusa, lackerade luckor eller tvärtom kommer du att uppleva en stor förändring i din köksrenovering.

Ny lådinredning kan också vara en del av projektet. Saknar du organisering finns det en mängd smarta lösningar som gör vardagen i köket enklare.

Byt handtag

Nya handtag till dina köksluckor kan vara den lilla förändringen som ska till för att damma av utseendet på ditt kök. Även om handtagen inte ser mycket ut kan de förändra kökets utseende markant – och så har de fördelen att de inte kostar så mycket.

Kökshandtag finns i många former, storlekar och material. Kom ihåg att du måste undersöka var hålen till de gamla handtagen sitter innan du köper nya så att du är säker på att de passar.

Harmony Dark | HTH
Oslo | HTH

Måla eller tapetsera en vägg

Färger och mönster kan skapa en enorm förändring i köksutrymmet och därför kan det vara förnuftigt för din plånbok att renovera köket genom att antingen måla eller tapetsera en eller flera väggar.

Om du väljer en kontrastfärg på väggen kan du vara säker på att din köksrenovering kommer att märkas.


 

När det ska till lite mer

Om du har ett kök där dina skåp och lådor är i bra skick kan du få känslan av ett nytt kök genom att exempelvis byta bänkskiva,
vitvaror eller vask och armatur. Det är mer kostnadskrävande och tar lite mer tid, men å andra sidan får du ett helt nytt utseende i köket.

Välj en ny bänkskiva

Bänkskivan anger tonen i ditt kök och en sliten bänkskiva kan dra ned hela intrycket. Därför kan ett byte av bänkskiva vara en väldigt bra idé när du vill göra en lite större köksrenovering.

Fundera över dina behov i vardagen och välj bland alla olika material, färger och prisklasser som det finns bänkskivor i.

Midnattsblå | HTH
Kvadrat | HTH

Byt vask och armatur

Om du har en gammal vask och sliten armatur kan du med fördel byta ut dem i samband med en köksrenovering. Båda delarna finns i olika prisklasser men kan köpas inom en överskådlig budget.

Om du inte samtidigt vill byta bänkskivan måste du komma ihåg att ta hänsyn till placeringen och storlek på den gamla vasken och armaturen.

Förnya dina vitvaror

När du ska renovera ditt kök kan nya vitvaror vara just den detaljen som skapar hela skillnaden.

Om dina befintliga vitvaror är av äldre datum kan du även få lägre elförbrukning och nya tuffa funktioner med nya vitvaror.

Next Hvid Højglans | HTH


 

Ett helt nytt kök


Om ditt kök har gjort sitt är ett helt nytt kök lösningen. Priset på din köksrenovering blir naturligtvis därefter, men ett nytt kök finns
i alla prisklasser. Börja gärna med att besöka närmaste köksbutik. Här kan du få rådgivning och ett köksförslag som matchar din budget.

Scandinavian Classic | HTH
Athena | HTH

Vad kostar ett nytt kök?

När vi ska svara på frågan “Vad kostar ett nytt kök?” blir vi tvungna att fråga om vad för kök du önskar dig. Priset beror nämligen på många faktorer och vi måste få veta dina behov innan vi kan ge dig ett tydligt svar.

Därför har vi samlat allt du ska vara särskilt uppmärksam på när du drömmer om ett nytt kök, och vilka val som påverkar priset på köket här.

Kategori: Nytt kök Tags: Kök