Tre starka kökstrender

För dig som gärna vill förnya eller uppgradera ditt kök i 2018.

Focus | HTH


Färger

Färger är tillbaka i köket med kraft. Grå kök säljer som aldrig förr och vi vet att 2018 kommer att bjuda på ännu fler färger. Djup midnattsblå och mörkt trä är en del av färgskalan för 2018 med matta färger och taktila ytor som är härliga att röra vid och skapar en känsla av lugn.

Misströsta inte om du föredrar ljusa kök och gärna vill vara en del av den färgstarka trenden. Tillsätt färgerna genom att måla väggarna eller lägg till färgstark inredning. Med enkla färgstarka detaljer blir ditt kök personligt och inbjudande under 2018.


Trä

Träköket är populärt som aldrig förr. Den nya vinkeln är att trä i köket passar bra för tidsandan. Fler och fler söker sig tillbaka till traditionella värderingar där mat lagad från grunden uppskattas och signalerar extra lyx. Här passar träet bra, eftersom det skapar associationer till tiden innan snabbmat och stress introducerades.

Det finns som tur är oändligt med möjligheter för att få in trä i köket. Om du ska skaffa ett helt nytt kök är det upplagt för att välja luckor i träfaner eller en massiv bänkskiva i trä. Vill du föra in trenden i ditt befintliga kök kan du enkelt göra det i form av hyllor, handtag, skärbrädor och andra kökstillbehör.

Få fler idéer om hur du för in trä i köket.


Det öppna köket

En stark trend under 2018 är luftiga och öppna kök där väggskåp och dominerande köksfläktar har ersatts av snygga lampor och öppna hyllor. Det skapar en känsla av mer rymd och köket blir i högre grad ett uppehållsrum där vi samlas för sociala aktiviteter.

När du tar bort väggskåpen har du möjlighet att hänga upp konst på väggarna eller spännande lampor. Du får därmed möjligheten att tillföra personlighet till ditt kök – ännu en stark trend under 2018.

Gå på jakt efter inspiration till köket i köksgalleriet.

Kategori: Kök

HTH Katalog

Så ska ditt kök se ut 2018

Se de starka kökstrenderna i vår nya katalog där vi har samlat en rad inspirerande nyheter, snygga detaljer och praktiska tips för dig som går i kökstankar.

Skaffa dig 50 års försprång

Anmäl dig till vårt populära nyhetsbrev och få mer än 50 års kökserfarenhet direkt i din inkorg.

Vi skickar inspirerande tips som gör vägen till ditt nya kök lite enklare.

Ja tack, jag vill gärna få nyttiga tips direkt i inkorgen.