4 tips för att välja rätt köksbelysning

Att hitta rätt belysning till sitt kök är så mycket mer än att välja glödlampa och hänga upp en lampskärm. Nedan följer våra bästa tips kring hur du väljer rätt belysning till ditt kök

New_Kitchen_4_RGB

Belys rätt delar

När du planerar ditt kök är det viktigt att tänka på var du behöver ljus. Det mest grundläggande är faktiskt inte att belysa hela köket utan att belysa de delar där du utför en faktiskt uppgift, så du inte behöver jobba i mörker. Exempelvis är integrerade spotlights bra för områden där du lagar mat och stökar undan, eftersom de utsöndrar minimalt med värme och heller inte ger så stora skuggor.

Olika ljus, olika syften

Det finns en uppsjö av olika lösningar att välja mellan när du ska belysa ditt kök. Riktade ljus är lämpliga för att belysa områden där du utför specifika uppgifter, medan dimrade, varma ljus passar bäst för matplatsen så du kan justera styrkan beroende på tidpunkt. Du kan också använda ljus för att belysa en viktig del, exemplevis en möbel, i rummet, eller skapa en visuell avdelare mellan olika delar genom att hänga upp ljuskällor på rad.

Maximal användning av utrymme med stilrent minikök

Matcha ljus efter humör

Glöm färgen på väggarna! Belysning kan vara det snabbaste sättet att få rätt känsla i ett rum. Söker du någonting opretantiöst, avslappnat och lugnt eller något nytt, levande och inspirerande?

Tänk på vad du vill uppnå med din belysning innan du påbörjar ditt urval av ljuskällor.

g

Fråga om du är osäker

Med dagens stora urval av lösningar för belysning är det lätt att man känner sig överväldigad. Våra experter finns alltid där för dig. De vet exemplvis att mörka material kan reducera skärpa, att ljusare material och färger gör tvärtom, och att blanka ytor kan ge oväntade refelktioner från spotlights. Så oavsett vilket kök du väljer, kan våra experter hjälpa dig med en passande lösning.

Vill du veta mer om våra smarta kökslösningar?