Är en ångugn en bra idé?

Ångugnen har redan funnits på marknaden en tid, men stryks ofta av besparingsskäl. Det är synd, eftersom ångugnen tillför en helt ny dimension för både smakupplevelse och matlagning.

Minimalistiskt kök i tidlös design
HTH

Thomas Karlsen, köksexpert

”Ångugnen kan användas till i stort sett alla typer av mat – även rester”

Många tror att ångugnen bara lämpar sig till grönsaker och fisk, men den passar lika bra för tillagning av fågel, kött och bakverk.

HTH

Ångugnens funktioner

Det är inte utan skäl som ångugnen under de senaste åren har blivit mer populär bland professionella kockar. När maten tillagas med ånga sker det betydligt mycket mer varsamt än med en traditionell ugn, eftersom man använder en lägre temperatur. Den varma ångan omsluter maten så att den inte blir torr, utan i stället får en fantastisk smak.   

En ugn med ånga gör varken att maten blir krångligare eller mer tidskrävande att tillaga. Dessutom är ångugnen enkel att rengöra och hålla ren.

Ånga kombinerat med traditionell ugn

I kombination med antingen en traditionell ugn eller en mikrovågsugn får du många möjligheter att tillaga maten på olika sätt. Fördelen med kombinationsugnen är att den kombinerar ånga och varmluft, vilket får maten att smaka som på en professionell restaurang. 

Du kan med fördel baka bröd i en kombinationsugn för att få en krispig yta och samtidigt undvika att bakverket blir torrt. Detsamma gäller kött, som också får en gyllene, krispig yta som ändå är saftig inuti.

Äter du ofta middagsrester är en kombinationsugn en bra vän att ha. Använder du hälften ånga och hälften varmluft undviker du att resterna blir torra och tråkiga att äta.

Få mer information

Boka ett gratis designmöte utan förpliktelser med någon av HTH:s inredningskonsulenter, som kan berätta mer om ångugnens möjligheter.

Boka ett designmöte
HTH
Nordic Spirit Vit Ek | HTH

Se dina möjligheter

Upplev möjligheterna med en ångugn i din närmaste HTH-butik. Våra experter står redo att ge dig råd om bytet från en traditionell ugn till en ångugn.

Hitta din HTH-butik