Kombinera din grovköksdesign med vitvaror

Grovköket är för många ett viktigt arbetsrum som rymmer flera funktioner. Ett grovkök ska ha en funktionell inredning som utnyttjar platsen på bästa vis.

Trend Vit Ek | HTH
HTH

Thomas Karlsen, inredningsexpert:

”Grovköket ska vara ett funktionellt rum, och det ställer krav på inredningen”

Tvättrum, hall, grovkök eller en kombination av allt. Ett grovkök kan ha många funktioner. Det ställer krav på hur du inreder grovköket.

HTH

Vitvaror i grovköksinredningen

Hårda vitvaror får ofta plats i grovköket. Om ditt grovkök har inretts i kombination med eller som en förlängning av hallen, är det värt att överväga om du ska dölja vitvarorna.

Tvättmaskin, torktumlare och frys är några av de vitvaror som brukar placeras i ett grovkök. Föredrar du att din tvättmaskin och torktumlare inte står synligt kan du elegant dölja dem bakom skjutluckor.

Funktionalitet i grovköket

Inredningen av grovköket beror till stor del på vilka krav som ställs på rummet. Allt från förvaringslösningar med tvättpelare till ett grovkök. Eftersom du ofta använder grovköket till olika syften är det också viktigt att du tänker över funktionaliteten.

Överväger du att ha en tvättmaskin och torktumlare i ditt grovkök ska du tänka på tvättpelarens höjd. Höj gärna upp tvättpelaren till en nivå där du får en bra arbetshöjd.

Återvinning eller nya vitvaror?

Ditt val av hårda vitvaror är en kostsam post till den nya grovkökslösningen. Är dina vitvaror av senare datum är det därför värt att överväga om du ska återanvända dem, så att du får större ekonomiskt utrymme för andra delar i grovköket.

Nya vitvaror är dock något billigare i drift och bättre för miljön. Det kan därför vara en fördel om du byter ut de gamla vitvarorna. Det är dessutom skillnad på bullernivån, eftersom tekniken konstant förbättras.

Få mer information

Behöver du fler råd för hur du kan kombinera din grovköksdesign med vitvaror kan du alltid besöka närmaste HTH-butik, där du kan prata med någon av våra experter.

Boka ett gratis designmöte
HTH
Next Hvid Højglans | HTH GO

Se alla möjligheterna

Ta reda på mer om de olika lösningarna för ditt grovkök hos din närmaste HTH-butik. Vi har ställt ut olika lösningar som kan hjälpa dig att hitta det rätta grovköket för dig.

Kom och upplev ditt nya grovkök