Inredning av hallen

Hallen är det första rum du sätter fötterna i. Det är också här du tar emot dina gäster. Ta vara på möjligheten att ge ett bra första intryck av ditt hem redan i dörren.

Wardrobe
HTH

Inredningsexpert Sofie Larsen

”Hallen ska både ge dina gäster ett varmt välkomnande och vara funktionell i en hektisk vardag”

När du ska inreda hallen är det viktigt att du ser till att få ordentligt med förvaringsplats. Det är givetvis av praktiska skäl, men bidrar också till ett bättre välkomnande när både du och dina gäster går in genom dörren.

HTH

Häng undan ytterkläderna

Hallen är det första dina gäster ser av ditt hem och ska vara inbjudande och prydlig. Hallen är oftast det rum där jackor och skor förvaras, och därför kan ett skåp i hallen se till att du enkelt kan få undan ytterkläderna.

Ett skåp i hallen ger dessutom extra förvaringsplats för prylar du använder till vardags, såsom cykelhjälmar, paraplyer, mössor och vantar.

Den integrerade hallen

Om hallen inte ramas in av fyra väggar, utan utgör en del av vardagsrummet, ska den matcha inredningen i resten av rummet. Även om hallen ofta utgör en mindre del av hemmet finns det massor av möjligheter för att göra den till en stilfull del av vardagsrummet. Du kan till exempel välja en fin bänk eller stol att sitta på när du ska ta på dig skorna.

En hängare är också ett måste i varje hall, så att dina gäster kan hänga upp sina ytterkläder. Välj en vägghängare eller klädhängare på fot som passar till rummets uttryck i övrigt.

Hallen som grovkök

I många hem fungerar hallen även som grovkök, där samma ingång används som finentré och till vardags. Grovköket som hall är hemmets multifunktionella rum, där du både förvarar ytterkläder, tvättar kläder och tar emot dina gäster.

Använder du hallen som grovkök är det en bra idé att välja skåp från golv till tak med gott om förvaringsplats för att dölja praktiska saker som tvättpelare, elinstallationer eller strykbräda. På så sätt blir det också enklare att hålla rummet prydligt. 

Få mer inspiration

Behöver du mer hjälp eller fler tips för hur du kan inreda hallen är våra experter alltid redo att ge dig råd.

Boka ett gratis designmöte
HTH
Snickrat skåp med skjutdörra | HTH

Upplev din nya hall

Besök din närmaste HTH-butik och upplev de olika lösningarna för din hallinredning.

Hitta din HTH-butik