SÅ HITTAR DU RÄTT KÖKSFLÄKT

Fläkten tar bort matos, fett, lukt och ånga, och är därför otroligt viktig för att du ska få ett bra klimat i köket. Samtidigt är fläkten en stor del av kökets visuella identitet. Vi hjälper dig hitta den fläkt som passar just dina behov för funktion och design.

Få expertråd

Våra köksexperter står redo att hjälpa dig att
hitta den perfekta fläktlösningen till ditt drömkök.

Boka ett gratis designmöte och få hjälp att hitta
den bästa fläkten för dig i din närmaste HTH-butik.

UTGÅ FRÅN DINA BEHOV

När du ska välja fläkt ska du utgå från dina egna behov. Om du sällan lagar mat kan du nöja dig med en lite mindre avancerad modell än om du ofta slipar på dina kulinariska förmågor i köket.

När du har definierat vilka funktioner du behöver, är det dags att välja design. Det finns fläktar i en rad olika monteringsformer, färger, storlekar och material, som tillsammans bidrar till stämningen i köket.

Läs mer om val av vitvaror till köket

FÖRSTÄRK STILEN MED EN FLÄKT

Vågar du gå all in med en kökslook? Pierre Leander har valt en mörk och maskulin look där en fläkt med svart ram och halvtransparenta glas spelar en central roll för helhetsintrycket.

Inspireras av det maskulina köket

VAD KOSTAR EN KÖKSFLÄKT?

Fläktar varierar mycket i pris beroende på storlek, design och funktioner. Integrerade fläktar och en del tak- och väggmonterade fläktar finns i prisklassen mellan 2.000 och 6.800 kronor.

Takfläktar och hällar med integrerad fläkt samt vägg- och takmonterade köksfläktar ligger normalt mellan 6.800 och 28 000 kronor.

Besök din lokala HTH-butik och få ett bra erbjudande.

Se möjligheterna i din HTH-butik

AEG ComboHub | HTH
Miele | HTH Siemens Cashback | HTH

BRA INOMHUSKLIMAT – HELT AUTOMATISKT

Gör vardagen och matlagningen smartare med en intelligent köksfläkt som startar av sig själv. Fläkten känner automatiskt av mängden ånga och fett i köket så att den vet när den ska starta och stänga av sig.

Du kan även välja en häll och fläkt som pratar trådlöst med varandra och ser till att fläkten ställs in efter hällen.

Se fler intelligenta kökslösningar

FLÄKT MED UTSUG ELLER RECIRKULATION?

En fläkt med utsug leder ut ånga och matos från din bostad. Det har historiskt sett varit den effektivaste lösningen, men det är inte möjligt i alla bostäder.

Fläktar med recirkulation suger in matoset in i ett kolfilter där luften renas och skickas ut i köket igen. Kolfiltret måste rengöras eller bytas ut en till tre gånger per år för optimal effekt.

Nackdelen har varit att denna typ av fläkt inte tar bort ångan från matlagningen. Idag är teknologin dock så bra att många recirkulationsfläktar kan konkurrera med utsugsfläktarna.

Boka ett gratis designmöte och få råd om vilken köksfläkt som passar dig.

Prata med en köksexpert