Utnyttjar du din köksbudget fullt ut

Vi ger dig 5 tips på hur du håller priset på köket nere utan att kompromissa med dina drömmar.

Hvid Højglans | HTH GO

Välj smart. Inte tråkigt.

Även om du väljer prismedvetet behöver inte köket bli tråkigt för det. Det finns många smarta och prisvärda lösningar som dessutom är både kreativa och funktionella.

Som regel hänger pris och kvalitet ihop - och det gäller även i köket. Däremot bestämmer du själv hur du vill prioritera.

Om du till exempel blivit förälskad i ett vackert men dyrt köksbord med granitskiva kan du spara in pengarna på något annat – till exempel genom att välja öppna hyllor av återvunnet trä. Dessutom är det ofta de kreativa lösningarna som ger ditt kök personlighet.

Havana | HTH

 


5 tips till att hålla priset nere

Kök kommer i många prisklasser. Här bjuder vi på 5 tips till prismedvetna lösningar som kan hjälpa dig att få ditt drömkök.

HTH Grå Kvadrat

 

Behåll placeringen av vatten och el

TIPS NR 1

När du vill hålla nere priset på ditt nya kök är det en god idé att ha kvar samma placering av vask och vitvaror.

Du sparar nämligen pengar på att inte behöva ringa in rörmokare och elektriker för att flytta rör och kontakter.

Om en omstrukturering är nödvändig för att du ska få ditt drömkök, kan det vara en bra idé att ta in offerter från flera olika hantverkare för att garantera att du får det bästa priset.

Materialvalet är avgörande för priset på köket

TIPS NR 2

Det spelar stor roll vilka material du väljer till ditt nya kök när du vill hålla nere priset.

En bordsskiva i granit är klart dyrare än en skiva i laminat, även om laminat inte är ett dåligt val om du vill ha en yta som är både robust och enkel att hålla ren.

Det finns en hel uppsjö av material till köket, och med de rätta valen kan du få förvånansvärt mycket kök för pengarna.

Oslo | HTH
Sense | HTH

 

Släpp loss kreativiteten

TIPS NR 3

När köket ska inredas efter en budget är det bra att hitta de riktigt kreativa lösningar.

Öppna hyllor av gamla golvbrädor, vitrinskåp med återvunna fönster eller andra retro förvaringslösningar kan hålla priset på ditt nya kök nere. Samtidigt hjälper de kreativa lösningarna till att göra ditt kök unikt och ge det personlighet.

Leta inspiration i inredningstidningar eller på nätet, till exempel på Pinterest, där en sökning på ”kitchen ideas” ger dig massor av förslag.

Jaga erbjudanden

TIPS NR 4

Köksbranschen är fullspäckad av bra erbjudanden som kan hålla nere priset på ditt kök. Det går ofta att hitta prisvärda vitvarupaket och specialerbjudanden där du får något extra med på köpet.

Håll även koll på butikernas utställningsmodeller. De byts ofta ut för att göra plats för nyheter i butiken och brukar säljas till riktigt bra priser. Om de inte passar perfekt till ditt nya kök kan du köpa till de delar du saknar

TIPS NR 5

Priset på ett nytt kök kan sänkas rejält om du kan göra delar av arbetet själv.

Har du ett äldre kök som du kan riva ut själv och därmed spara in på kostnaden för hantverkare? Kan du kanske montera skåp och lådor själv? Detta gör en gör-det-själv-lösning prisvärd.

Allt handlar om att prioritera och överväga vad du kan göra själv och vad du behöver professionella hantverkare till.

Slät Vit | HTH
Athena | HTH

Ditt kök ska hålla i många år

Köket är bostadens viktigaste rum, och ett kök ska vara vackert och funktionellt i många år framöver. När du ska budgetera för ett nytt kök är det alltså viktigt att du hittar hållbara lösningar som passar både dina drömmar och din plånbok.

Besök din lokala HTH-köksexpert och få ännu fler tips på hur du utnyttjar din köksbudget på bästa sätt. Här kan du även se och känna på materialen, få en 3D-ritning och ett kostnadsförslag på ditt drömkök.

 

Vill du veta mer?

Se vår miniguide och läs mer om vad som påverkar priset på ditt nya kök.