BÄNKSKIVA I GRANIT

När du väljer en bänkskiva i granit får du en unik bit av naturen in i ditt hem. Granitskivan skärs ut direkt från ett massivt stenblock. Med granit får du ett robust naturmaterial med en mycket tålig yta och ett stilrent utseende.


FÖRDELAR MED EN BÄNKSKIVA I GRANIT

White Hight gloss | HTH

Med en bänkskiva i granit följer flera fördelar:

- Robust och slitstark

- Varje bänkskiva är unik

- Passar alla stilar

- Enkel att rengöra och underhålla

- Utstrålar exklusivitet och kvalitet

GRANIT - VAD ÄR DET?

Granitbänkskivan består uteslutande av naturliga material. Därför har varje bänkskiva sin egen unika färg och struktur. Graniten utvinns ur stenblock som består av sten och mineraler som smälts samman till en massa. Därför får graniten sitt unika mönster och inslag av områden som gnistrar.

VAD KOSTAR EN BÄNKSKIVA I GRANIT?

Granit är ett exklusivt och hållbart material som ligger i den övre prisklassen. Bänkskivans färg och tjocklek påverkar priset. För att få ett exakt pris behöver du veta vilka mått bänkskivan ska vara i. Besök din närmaste HTH-butik för att få ett exakt pris.

TYPER AV BÄNKSKIVOR I GRANIT

Möjligheterna med bänkskivor i granit är oändliga – ingen är den andra lik. Du kan få granit från olika platser runt om i världen i en mängd olika färger och strukturer. Graniten kan vara svart, grå, blå, vit, rödaktig eller i en kombination av flera olika färger.

Tänk på att alltid beställa all granit vid ett tillfälle, eftersom struktur och färger annars kan variera.

Se granittyperna i katalogen ”Fronter och tillbehör”

  

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING

En av de stora fördelarna med en bänkskiva i granit är att den kräver minimalt med underhåll för att hållas fin. Till den dagliga skötseln kan du använda en fuktad trasa för att hålla bänkskivan ren. Om du vill att den ska skina som ny vid något tillfälle kan du behandla den med vax eller fett.

Du bör vara medveten om att bänkskivan kan repas. Därför ska du inte använda stålull/metallsvamp eller rengöringsmedel med slipeffekt. Använd inte heller starka rengöringsmedel som innehåller klor och/eller alkohol eller kalkborttagningsmedel eftersom dessa kan missfärga graniten.

ÄVEN FÖR BARNFAMILJEN

Finns det barn i familjen eller används köket flitigt? Då är en bänkskiva i granit det perfekta valet. Bänkskivan kan hålla livet ut och tål både flottiga fingrar såväl som fläckar, vatten och måttligt med värme.


Granit till kök, badrum och tvättstuga

Granit lämpar sig inte bara för köket. Du kan med fördel använda samma granit i tvättstugan och badrummet som i köket. Förutom ett funktionellt material får hemmet även en enhetlig stil.

Sense | HTH Moderne køkken i mørk mocca | HTH

SE GUIDEN FÖR BÄNKSKIVOR

Det kan vara svårt att välja mellan alla olika typer av bänkskivor. Vi har sammanställt en guide över olika materialtyper och för- och nackdelar som du kan tänka på.

Se guiden för bänkskivor

VÄLJ RÄTT BÄNKSKIVA

Kom förbi din närmaste HTH-butik och
låt våra experter hjälpa dig
att hitta rätt bänkskiva som
passar just dina behov och budget.