FEM SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU VÄLJER HANDTAG TILL KÖKET

Handtag till köket är en liten detalj med stor betydelse. De fulländar kökets uttryck och funktion. Därför har vi sammanställt några saker du bör tänka på när du väljer kökshandtag.

OLIKA TYPER AV KÖKSHANDTAG

Det finns många olika typer av handtag till köksluckor och -lådor – både klassiska lösningar och mer moderna former. Du kan välja mellan följande handtagstyper:

Handtagen finns i material som trä, aluminium, stål, läder, marmor och mässing. Därmed kan du få precis det som passar till din stil. Alla HTH:s handtag har 5 års garanti och klarar nickeltest.

VÄLJ HANDTAG SOM MATCHAR DIN STIL

Kökshandtagen är avgörande för helhetsintrycket av ditt kök, och din stil förstärks när handtagen till skåp och lådor passar ihop stilmässigt.

Skapa ett modernt uttryck med ett handtag i mässing till dina mörka köksluckor, eller välj ett skåphandtag med former för att mjuka upp stilen i ett minimalistiskt kök.

Läs också: Val av köksluckor

Art | HTH
Stockholm | HTH

TÄNK PÅ FUNKTIONEN NÄR DU VÄLJER KÖKSHANDTAG

Handtag för köksluckor och -lådor ska inte bara ha en estetisk effekt. De ska också bidra till kökets funktionalitet och kvalitet.

Fundera på hur du rör dig i köket, eftersom det har betydelse för vilket skåphandtag som passar bäst för ditt kök. Tänk på formen, storleken och placeringen av dina handtag, så att de blir enkla att hitta.
Tips: Se till att handtaget sitter på en plats dit din hand automatiskt söker sig.

Inred ditt kök

HANDTAGET SKA PASSA TILL LUCKAN

Dina kökshandtag ska passa till storleken på luckor och lådor. Om du väljer ett mindre knopphandtag till ett tungt högskåp kan det ge ett klent intryck och kännas opraktiskt.

Små knopphandtag passar bra på mindre och lättare luckor, medan ett kraftigt eller avlångt handtag passar bra på tunga luckor med stor yta.

Hitta dina köksskåp

VH-7 Focus | HTH
VH7 Focus | HTH Glat Hvid | HTH GO

SKAPA EN RÖD TRÅD MED HANDTAG

Visste du att all köksdesign från HTH även kan fås som badrumsmöbler? Om du fortsätter med samma designkoncept i de olika rummen kan du få en enhetlig look som skapar lugn och igenkänning.

Du kan också skapa en röd tråd genom rummen i hemmet genom att välja samma handtag till köket, badrummet och tvättstugan.

Välj handtag till badrummet

STILRENT KÖK UTAN HANDTAG

Drömmer du om ett stilrent och handtagslöst kök kan du också överväga att satsa på HTH:s VH-7-greppspår. Matcha färgen på dina greppspår med köksluckorna, eller välj en helt annan färg och skapa ett blickfång med den pigga detaljen.

Ett handtagslöst kök är en elegant lösning som håller länge. Dessutom undviker du feta fingeravtryck på skåpluckorna eftersom du slipper greppa om ett handtag. Du bör dock räkna med att behöva torka av greppspåren ibland, eftersom smulor och liknande från köksbordet kan landa i greppspåret.

Upplev VH-7-köket

NYA SKÅPHANDTAG KAN GE DITT GAMLA KÖK ETT LYFT

Vill du förnya ditt kök utan att dra igång en stor renovering? Då är nya handtag en bra lösning. Att byta handtag är ett både prisvärt och enkelt sätt att fräscha upp ditt gamla kök.

Mät upp var hålen för dina gamla handtag sitter och avståndet mellan dem. De nya handtagen måste kunna täcka de gamla hålen för att resultatet ska bli snyggt.

Få tips för att fräscha upp köket

HJÄLP ATT MONTERA NYA HANDTAG TILL SKÅP

Se hur lätt du kan fräscha upp dina skåpsluckor med nya handtag.

Precision är viktig när du monterar handtag på lådor och skåp. Använd en mall för att placera och montera handtag så du kan vara säker på att dina handtag kommer att sitta rätt.

Hitta din HTH-butik

HITTA DINA NYA KÖKSHANDTAG

Besök din närmaste HTH-butik och upplev
våra olika kökshandtag.

Våra kökskonsulenter står redo att hjälpa dig
att hitta den bästa lösningen för ditt drömkök.