Välj rätt köksskåp

Ditt val av köksskåp utgör inramningen till ditt nya kök. Se hur du skapar den bästa grunden.

Focus Faner | HTH
Sense | HTH

Skåpen är kökets skelett

Köksskåpen är en avgörande del av din köksinredning. De måste fungera! Om du har varit med om att ha för lite skåpsutrymme i köket vet du hur viktigt det är att välja rätt köksskåp. 

Vi vägleder dig till att sätta ihop en perfekt blandning av över-, under-, topp- och högskåp som blir den rätta kombinationen av köksskåp.

Midnattsblå | HTH Lackfärger

Experttips

Har du svårt för att nå de översta hyllorna? Välj Magic Move som automatiskt sänker ned den bakre delen av överskåpet så att du enkelt kan nå allt.

Midnattsblå | HTH Lackfärger

Lådskåp

Du kan göra det enklare att hitta dina saker i köket genom att välja lådor istället för hyllor i dina underskåp. Lådor som kan dras ut helt ger en bra överblick.

Midnattsblå | HTH Lackfärger

Bra hörn

Har ditt kök hörn? Börja med att planera skåptypen för hörnet. Sedan vet du hur mycket plats det finns kvar för resterande köksskåp.

GUIDE TILL KÖKSSKÅP

Så här väljer du rätt köksskåp

Antalet kvadratmeter i köket har naturligtvis betydelse för hur många köksskåp du har plats för. Ofta handlar det om att utnyttja utrymmet på ett smart sätt så att du får rätt look, gott om utrymme för förvaring och bra funktionalitet.

Frågan om hur många köksskåp och vilken typ av skåp du behöver handlar huvudsakligen om tre saker:

■ Hur mycket köksutrustning ska du förvara i köket

■ Hur mycket bänkyta behöver du? Underskåp ger bänkyta – högskåp tar bänkyta.

■ Hur utnyttjar du utrymmet optimalt? Välj en köksform som minimerar outnyttjat utrymme och inred enligt arbetstriangeln.

För att få ut det mesta av dina köksskåp handlar det i hög grad om att dina köksskåp ska ge en funktionell köksinredning som passar utrymmet.

Harmony Dark | HTH

Ett högskåp med Tandem-utdrag utnyttjar utrymmet och ger perfekt överblick.

Vilka köksskåp är bäst?

Kökets storlek är avgörande för vilka köksskåp du har plats för och hur de ska kombineras för att utnyttja utrymmet på bästa möjliga sätt. Det finns flera typer av köksskåp i olika höjder och bredder. Varje typ har sina fördelar.

Få en överblick över de olika typerna av köksskåp och se om du mest behöver underskåp, överskåp, toppskåp, högskåp eller en bra kombination av dem alla.

Next Hvid Højglans | HTH
Inget kök utan underskåp
×

Underskåp är kökets grundelement

Next Hvid | HTH

Rymliga underskåp är ett måste oavsett storleken på ditt kök. De är en fast del i varje nytt kök.

 

Det är vanligtvis i underskåpen du förvarar större köksutrustning som grytor, pannor och skålar eftersom djupet i ett underskåp är större i förhållande till andra köksskåp. Underskåp med kökslådor är ett bra val om du vill ha en bra överblick över innehållet i skåpet.

 

Om du har plats för en köksö bildar underskåpen fundamentet. Underskåp finns i två djup och ger dig därmed möjlighet att till exempel designa en köksö med matplats.

  

BYGGSTENEN I KÖKET

Underskåp vilar på en sockel eller på sockelben som finns i olika höjder. Ju högre bänkskivan ska vara i förhållande till den idealiska arbetshöjden, desto mer sockel får man. Som tur är kan man utnyttja utrymmet genom att använda sockellådor som utnyttjar utrymmet under underskåpet.

 

Se andra exempel på genomtänkta lådlösningar.

Överskåp förvandlar väggen till förvaringsplats
×

Använd dina väggar till förvaring

MagicMoveID | HTH

Överskåp är inte lika djupa köksskåp som under- och högskåp. I gengäld är överskåp idealiska för att utnyttja utrymmet på höjden. Särskilt i mindre kök är det lämpligt att använda överskåp för att förvandla utrymmet på väggen till värdefullt förvaringsutrymme.

 

Du kan välja överskåp både med och utan luckor. Luckorna skyddar dina kökssaker mot damm och smuts medan överskåp utan luckor ger dig omedelbar överblick.

 

Placeringen av dina överskåp ska vara ungefär 50 cm över din köksbänk för att ge dig optimala arbetsförhållanden.

 

ETT NYTT SÄTT ATT TÄNKA ÖVERSKÅP PÅ

 

På HTH har vi designat flera innovativa lösningar som utmanar hur vi i normala fall tänker på överskåp.

 

MagicMoveID är ett bra exempel. Med ett tryck på en knapp får MagicMoveID automatiskt den bakre delen av överskåpet att åka ned. Det gör det enkelt för dig att nå innehållet i ditt överskåp.

Mono | HTH
Toppskåp:
Ett alternativ till överskåp
×

Använd toppskåp som alternativ

Mono | HTH

Ett alternativ till överskåp är toppskåp. Toppskåp är mindre på höjden än de normala överskåpen och skapar därmed mer luft i köksdesignen.

 

Toppskåp är mycket flexibla. De finns i flera höjder och du har möjlighet att välja om toppskåpet ska vara med eller utan lucka. Om du väljer toppskåp med lucka är luckan monterad i skåpets överkant.

 

FLER MÖJLIGHETER

 

Om du föredrar att ha dina favoritsaker synliga i ditt kök är FrameFlexID ett flexibelt förvaringssystem som du kan sätta ihop och designa som du vill.

 

Du har även möjlighet att använda öppna hyllor som ett alternativ till överskåp. Hyllor ger en lätt och luftig design och du kan ha alla de saker du använder ofta i köket nära till hands.

Focus Midnattsblå | HTH
Högskåp utnyttjar takhöjden
×

Högskåp har flera fördelar

Focus Midnattsblå | HTH

Högskåpet är det mest rymliga köksskåpet där utrymmet kan utnyttjas ända upp till taket. Det finns högskåp i flera olika bredder och djup.

 

Högskåp kan inredas så att de uppfyller alla dina önskemål. Fyll exempelvis högskåpet med justerbara hyllor eller utdragbara trådkorgar och backar som ger en snabb överblick över högskåpets innehåll.

 

Du kan även utnyttja förvaringsutrymmet i ett högskåp optimalt med ett Tandem-utdrag. Här kommer innehållet ut till dig när du öppnar skåpet så att du får full överblick.

Harmony Dark | HTH
Inbyggnadsskåp skapar en fulländad look
×

Inbyggnadsskåp för integrerade vitvaror

Harmony Dark | HTH

Inbyggnadsskåp döljer fronterna på dina vitvaror och ersätter dem med en lucka som matchar resten av ditt kök. Inbyggnadsskåp är vanligtvis underskåp som döljer en diskmaskin eller högskåp till kylskåp och frys.

 

Inbyggnadsskåp ger din köksdesign rena linjer eftersom du gömmer undan vitvarorna bakom enhetliga fronter. Du ska dock vara uppmärksam på att vitvarorna måste vara avsedda att integreras i ett skåp för att det ska fungera. 

 

Få rådgivning om inbyggnadsskåp och integrerade vitvaror i din lokala HTH-butik.

Kategori | Køb online | HTH
Ett hörnskåp minimerar outnyttjat utrymme
×

Utnyttja alla hörn

Kategori | Køb online | HTH

Kökshörn kan ofta vara en utmaning när du vill undvika outnyttjat utrymme. Som tur är finns det flera möjligheter att utnyttja hörnet optimalt med smart designade hörnskåp.

 

Den klassiska modellen är hörnskåpet med hyllor, men här kan det vara svårt att behålla överblicken över skåpets innehåll.

 

Som ett alternativ kan olika typer av karuseller göra det lättare att komma åt hörnskåpets innehåll. Lyxvarianten är ett hörnskåp med LeMans-utdrag där hyllorna kommer glidande ut till dig så att hela hörnskåpets innehåll är tillgängligt.

Køkkeneksperterne | HTH

Få inspiration till dina köksskåp

Besök din närmaste HTH-butik och upplev de olika typerna av köksskåp. Här kan du få goda råd och hjälp av våra duktiga kökskonsulter som vägleder dig till en optimal kombination av köksskåp för dig.

 

Hitta dina nya köksskåp

Hoppa över väntetiden och boka ett designmöte utan förpliktelser