Vilka köksskåp ska jag välja?

Köksskåpet är kökets grund, och välinredda skåp är a och o för att vardagen ska fungera i köket. Därför beror inredningen och valet av köksskåp på dina behov och att hitta en balans mellan design och funktionalitet. Få hjälp att välja köksskåp.

Få hjälp med att hitta
dina nya köksskåp

Ett nytt kök kräver många val. På HTH står vi
redo att hjälpa dig att hitta rätt.

Boka ett gratis designmöte med någon av våra erfarna experter,
som kommer att hjälpa dig med allt från köksskåp till vitvaror.

Utnyttja platsen i köket

Om du har ett litet kök eller vill utnyttja utrymmet på allra bästa sätt, ska du överväga att välja överskåp eller toppskåp som går hela vägen upp till taket.

I stället för dödutrymme mellan tak och skåp får du användbar plats för förvaring.

Så får du plats i köket

Base Black | HTH
Tendens Faner | HTH Art | HTH

Hörnskåp till köket:
Ett extra förvaringsutrymme

Det råder inga tvivel om att köksskåpet med mest plats är högskåpet. Idag har vi ett stort behov av förvaring i köket, eftersom vi har fler köksmaskiner och mer utrustning än tidigare.

Därför är högskåpet det perfekta förvaringsutrymmet om du har plats för det. Här kan du enkelt förvara dina köksmaskiner så att de inte tar upp plats på köksbänken, eller så kan du använda skåpet till att bygga in dina vitvaror så att du får ett enkelt och stilrent uttryck i köket.

Köksluckor: Vilken yta passar bäst i ditt kök?

Det är roligt att designa kök – i synnerhet det som syns på utsidan. Men även här ska du fundera på användning, underhåll och storleken på rummet.

En del luckor kräver till exempel mer underhåll och rengöring än andra. Om du har små barn är det bra med luckor som är lätta att torka av.

Är ditt kök lite mindre kan du med fördel välja ljusa färger som får rummet att se större ut. Tänk även på inredningsstilen i resten av hemmet och använd den som riktmärke.

Se vårt utbud av köksluckor

Hur inreder du dina skåp?

Det är mycket som ska få plats i köksbudgeten, och det kan vara en utmaning att få drömmar och budget att gå ihop. Ett sätt att spara lite pengar är att välja hyllor i stället för lådor.

Om du väljer hög-, topp- eller överskåp är det en riktigt bra idé med hyllor, eftersom du ändå inte får ut full effekt av en låda när den är högt upp i luften.

Dessutom har hyllor fördelen att du kan flytta runt dem efter behov. På så sätt kan du alltid se till att det finns plats för både den höga karaffen och flingpaketen.

Hitta måtten på dina köksskåp

Legra | HTH
Base | HTH Legra | @salmonstreet | HTH

Få överblick och ordning

Med utdragsbackar kan du snabbt och enkelt få överblick över vad du har i dina köksskåp. Då blir det enklare för dig att hitta det du letar efter. Fundera därför på om du ska ha utdragsbackar i dina under- eller högskåp.

När det kommer till inredning i lådorna, handlar det återigen om att fundera över sina behov av förvaring och överblick.

Ta reda på mer om val av lådor

Besök butiken och se produkterna på riktigt

Det kan vara svårt att föreställa sig precis vilken lösning som passar just dina behov.

Då kan det hjälpa att komma in i butiken och röra vid materialen, se hur utställningsköken är utformade – och inte minst att få ett samtal med någon av våra duktiga kökskonsulter. Du förpliktigar dig inte till någonting genom att boka ett samtal.