HANDFAT TILL BADRUMMET

Handfatet du väljer spelar en stor roll för badrummets helhetsintryck – både rent praktiskt och estetiskt. Här kan du hitta bra information som hjälper dig välja ett handfat med rätt form, enkel montering och i de snyggaste materialen.

Få hjälp med att skapa ditt drömbadrum

Det kan vara bra att se de olika handfaten i verkligheten innan du väljer.

Du kan redan nu boka ett icke-förpliktigande designmöte och slippa vänta i butiken.
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH
Nordic Spirit | HTH
Nordic Spirit | HTH
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH
Art | HTH
Nordic Spirit Natur Ek | HTH Sense | HTH

Vilken typ av installation ska du välja?


Det är inte bara handfatets form som spelar roll för hur ditt badrum ser ut och fungerar rent praktiskt – även installationen kan skapa olika resultat. Du kan till exempel välja att toppmontera det, hänga det på väggen, ha det infällt eller integrerat i bänkskivan.

Toppmonterat handfat
Om du placerar handfatet ovanpå ett bord skapas associationer till en tid då rinnande vatten inte var en självklarhet. Ett toppmonterat handfat har en större volym och påminner ofta om en skulptur. Dessutom får du mer utrymme i skåpet som du kan använda för förvaring.

Vägghängt handfat
Ett fristående handfat i badrummet skapar ett minimalistiskt utseende, men det är inte så praktiskt om du behöver mycket förvaringsutrymme. Lösningen passar särskilt bra för mindre badrum eller badrum där du har andra skåp som ger dig mer förvaringsutrymme.

Infällt handfat
Ett infällt handfat monteras i ett hål i bänkskivan. Handfatet överlappar med bänkskivans kant och skapar en linje mellan handfatet och bänken.

Integrerat handfat
Om du väljer ett integrerat handfat får du ett stilfullt och enkelt utseende för ditt badrum, där bänkskiva och handfat smälter samman. Lösningen tar upp lite plats i skåpet, men i gengäld får du en enhetlig och sammanhängande stil.

Bliv guidet i badmaterialer

Underhåll av handfat


Vi rekommenderar att du torkar av ditt handfat varje dag för att undvika kalkavlagringar. Det bästa sättet att underhålla handfatet beror på materialet.

Handfat och bänkar i Corian® eller Corestone kan rengöras med ett lätt slipande rengöringsmedel.

Få vägledning i valet av armatur

Besök din HTH-butik
och bli inspirerad

I våra butiker är du välkommen
att både röra vid och se de olika
lösningarna som vi erbjuder. Du
kan även få råd av våra erfarna konsulter.