Välj rätt armatur för badrummet

Badrummet är inte bara ett rum för toaletten. Det är en personlig fristad där du kan koppla av och njuta av lite egentid. Därför är det viktigt att badrummet och dess estetik ger dig ro. Vi kan vägleda dig och lära dig hur du kan kombinera estetik och praktik när du ska välja badrumsarmatur.

En röd tråd i inredningen


När du väljer en armatur för badrummet väljer du inte bara en kran till handfatet. Det är även en blandare och en dusch.

Tänk på badrummet som en helhet och välj en armatur som passar ihop med och kompletterar resten av badrummet. På så sätt kan du skapa en enhetlig och genomtänkt inredning.

Få vägledning om badrumsmaterial

Gör det enklare i vardagen med en elektrisk armatur


En elektrisk armatur är ett bekvämt val som även gör det enklare att förbättra din handhygien. Dessutom behöver du inte städa och rengöra den lika ofta eftersom du inte behöver vidröra den med flottiga fingrar.

Det här alternativet är en aning dyrare än en manuell armatur, men i det långa loppet kan det ändå spara pengar. Detta eftersom du använder mindre vatten med en elektronisk armatur, som endast är igång när sensorn känner av dina händer. Det här är alltså ett alternativ som är bra för både miljön och din ekonomi.

Goda råd om material och tillbehör

Harmony Dark | HTH
Trend Vit Ek | HTH Wellnes bad

De största trenderna i badrummet just nuMässing är inte bara en stor trend i köket. Även i badrummet är det just nu inne med mässingsdetaljer. En armatur i mässing ger badrummet ett exklusivt och varmt utseende.

Du kan även välja att piffa upp badrummet med svarta handtag och en svart armatur. Det är ett djärvt men populärt val som ger badrummet det där lilla extra.

Få mer inspiration för ditt badrum

Tips för att välja armatur till badrummet

När du väljer en blandare och armatur till ditt badrum finns det ett antal saker du bör ta hänsyn till. Ett bad ska vara uppfriskande och avkopplande. Därför är det inte bara det praktiska som är viktigt, utan även känslan och stämningen.

Idag är de vanligaste typerna av duschar den fasta duschen, duschsatsen och ett duschsystem som kombinerar de tidigare nämnda typerna i ett system:

Kan jag montera vattenkranen själv?

Det är enkelt att byta armatur på egen hand. Det viktigaste är att du kommer ihåg att stänga av vattnet.

Oftast sitter det två kranar under eller intill handfatet och där du kan stänga av vattnet.

Du kan i regel utgå från att du själv kan byta allt som sitter mellan de två kranarna och själva vattenkranen.

Boka ett gratis designmöte

 

 

 

Se lösningarna på riktigt


Om du behöver se hur de smarta lösningarna ser ut i verkligheten får du mer än gärna besöka din lokala HTH-butik.

Våra erfarna kökskonsulter är alltid redo att ge dig personlig vägledning och bra idéer som du kanske inte tänkt på själv.

Du kan redan nu boka ett icke-förpliktigande designmöte och slippa vänta i butiken.

Hitta din HTH-butik