Bänkskivor till grovkök/tvättstuga

Grovköket används som hemmets arbetsrum, där många av vardagens praktiska sysslor sköts. Därför ska du också välja en bänkskiva till grovköket som uppfyller dina behov.

Mono | HTH
HTH

Thomas Karlsen, inredningsexpert

”Tänk igenom dina behov och vilket material som passar för din stil”

Extra bänkyta gör det enklare när tvätten ska vikas och vinterstövlarna rengöras. När du väljer bänkskiva till din grovköksinredning ska du därför fundera på vad du använder grovköket till.

HTH

Val av material

Bänkskivor till grovkök kan fås i flera olika material, precis som till köket och badrummet. Vi rekommenderar att du tar god tid på dig när du väljer bänkskiva till grovköket.

Vilken bänkskiva du tycker passar bäst till ditt grovkök är en smaksak, men vi rekommenderar att du väljer en bänkskiva som matchar din grovköksmodell och stilen i hemmet i övrigt. Tänk därför noga igenom vilket material som passar för din stil.

Köksfunktioner i grovköket

Många använder grovköket för grövre kökssysslor som att skölja grönsaker från trädgården eller rensa fisk. Beroende på om du har tänkt använda grovköket för köksarbete bör du fundera på hur stor bänkskiva du behöver.

Du bör också ta hänsyn till om du behöver en diskho i bänkskivan. En extra diskho kan vara praktisk i många situationer, eftersom du undviker att dra in smuts och jord till diskbänken i köket. Det här gör dock bänkskivan en aning dyrare, så det är värt att tänka över om du behöver en diskho i bänkskivan eller inte. 

Mer information

Behöver du hjälp med att välja den bänkskiva som passar dig bäst? Våra experter är alltid redo att hjälpa dig.

Boka ett designmöte
HTH
Mono | HTH

Upptäck dina möjligheter

Vill du uppleva bänkskivan innan du bestämmer dig? Besök din närmaste HTH-butik och låt dig inspireras.

Hitta din HTH-butik