Hur man väljer rätt köksblandare och diskbänk

Det finns många krav på en diskbänk och en köksblandare. Den ska vara praktisk och underlätta ditt arbetsflöde, samtidigt som den ska ha en snygg design som matchar resten av ditt kök.

Börja med att fundera över följande frågor:

Få råd från våra experter

Vill du ha hjälp med att fatta rätt beslut när du väljer kökstillbehör? HTH:s köksexperter är redo att ge dig råd - kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Boka ett kostnadsfritt designmöte

FAQ

Priset på en diskbänk kan variera avsevärt beroende på flera faktorer, inklusive märke, material, storlek, design och eventuella ytterligare funktioner. Generellt sett kan priserna för diskbänkar variera från cirka 500 kronor till flera tusen kronor.

Se HTH diskbänkar och kranar

Vilken kran som är rätt för ditt kök beror på dina preferenser när det gäller både stil och funktionalitet. Du hittar till exempel kranar i rostfritt stål, mässing och svart - och i en mängd olika stilar och former.

Om du vill piffa upp ditt kök och göra matlagningen enklare kan du också välja en Quooker som ger dig kokande vatten på nolltid.

De flesta diskbänkar kan rengöras med en diskborste, diskmedel och vatten, följt av en snabb avtorkning.

Om du bor i ett område med hårt vatten och hög kalciumhalt kan det ibland uppstå missfärgningar i diskhon på grund av kalkavlagringar. För att undvika missfärgning kan du använda vanligt kalkborttagningsmedel och rengöra med en mjuk svamp.

Du kan enkelt byta diskbänk själv om du har rätt verktyg och har gjort din research. Det kräver lite grundläggande VVS-kunskaper, men du kan enkelt hitta hjälp på nätet. Du kan till exempel göra det själv med HTH GO-konceptet.

Det finns vissa regler när det gäller att byta ut kranar. Om det finns en avstängningsventil på vattenledningen och du inte ändrar en befintlig installation kan du byta kran själv. Om så inte är fallet behöver du en auktoriserad rörmokare.

Upptäck våra kök

Det kan vara svårt att föreställa sig exakt vilken lösning som bäst uppfyller dina behov. Besök en av våra HTH-butiker och upplev våra köksdesigner på nära håll.

Hitta din HTH-butik