Idéer för små kök

Det finns en mängd möjligheter för smart inredning av mindre kök som ger mer plats. Vi visar dig hur dina kvadratmeter kan kännas större.

Focus Laminat | HTH
HTH

Thomas Karlsen, köksexpert:

”Små kök behöver inte kännas små”

Ljusa inslag får små rum att kännas större, medan mörkare delar är bra för att skapa kontrast och balans. Till exempel kan ett smalt kök kännas bredare om man placerar mörka element i ena änden av rummet.

HTH

Börja med lådorna

Vill du ha mer plats i ditt kök är dina lådor en bra plats att börja. Hos HTH erbjuder vi inredningslösningar som delar av och organiserar innehåll som bestick, kryddor och vassa knivar i lådan. Insatser av olika slag ger bättre överblick och plats för mer.

Matbordet på väggen

Det genialiska nedfällbara bordet, TableID, ger dig möjlighet att planera för flexibilitet när du ska inreda ditt kök. Det är ett stort plus om antalet personer som använder köket varierar, som det ofta ser ut i många av dagens barnfamiljer.

När bordet är uppfällt har du gott om plats för att röra dig och arbeta i köket. Samtidigt känns rummet mer lätt och luftigt. Bordet är enkelt att fälla ned, så att du får plats för gemensamma måltider, umgänge eller arbete. Bordet har dessutom plats för förvaring av mindre saker som porslin och glas.

Färgen betyder mer än du tror

Många färger kan göra ett litet kök oöverskådligt och få det att kännas mindre. Tumregeln är därför att välja några få, genomgående ljusa färger som får rummet att kännas större och mer öppet. Ett plus med de ljusa färgerna är också att de ger köket en lugn och vilsam stämning. 

Mörka färger bör dock inte bannlysas från små kök. De kan faktiskt bidra till att framhäva de ljusa färgerna genom snygga kontraster, men använd de mörka nyanserna försiktigt. Generellt sett passar de inte bra för större ytor när utrymmet är begränsat.

Mer information

Vill du veta mer om vad HTH kan erbjuda dig för kökslösningar? Boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte med en inredningskonsulent från HTH.

Boka ett designmöte
HTH
Sense | HTH

Se dina möjligheter

Besök din närmaste HTH-butik och upplev våra olika kökslösningar. Våra köksexperter står alltid redo att erbjuda dig hjälp och råd.

Hitta din HTH-butik