FRÄSCHA UPP DITT KÖK

Få goda råd för hur du enkelt kan förnya ditt kök genom att byta ut vissa delar.

Focus Laminat | HTH
HTH

Thomas Karlsen, köksexpert

”DET BEHÖVER VARKEN VARA DYRT ELLER BESVÄRLIGT”

En mindre köksrenovering kan de flesta klara utan hjälp av en hantverkare. Du kan uppdatera ditt kök på många sätt, till exempel med nya handtag eller genom att byta köksluckor, vilket ger stor effekt.

HTH

Byt ut luckorna

Nya luckor till gamla skåp är ett enkelt och billigt sätt att få ett helt ”nytt” kök. Köksluckorna tar upp stora ytor i köket, och det är därför i stor grad luckorna som ger köket sin look.

En ny färg, en annan lucktypeller ett byte från luckor med handtag till handtagslösa luckor ger en märkbar förnyelse av köket. Allt som krävs är att de nya luckorna har samma mått som de gamla.

Slut på smällande lådor

Med softstängning slipper du lådor och skåp som smäller och låter. I stället stängs de mjukt och ljudlöst. Det här ger en mer behaglig ljudnivå – och sliter mindre på köket.

Softstängningsbeslag kan eftermonteras på i stort sett alla HTH-modeller – och på många andra kök för den delen – och det går snabbt att göra jobbet själv. Här får du en märkbar köksförnyelse med små medel.

Nya handtag

Nya handtag till luckorna ger en tydlig effekt på kökets stil och kostar inte mycket. Effekten kan uppnås med andra former, storlekar eller material. Visa alla handtag i katalogen ”Luckor och tillbehör.

Det enda du behöver tänka på när du väljer nya handtag är att de ska kunna monteras i de hål där de gamla handtagen satt, så att köksluckan förblir intakt. 

Från skåp till lådor

När du väl har provat lådskåp vill du aldrig mer gå tillbaka till vanliga skåp. Med lådskåp blir det enklare än någonsin att hitta saker i skåpen. Se möjligheterna med kökslådor.

En fördel med denna köksförnyelse är att det är otroligt enkelt att förvandla ett skåp till ett lådskåp. Du behöver bara demontera luckan, ta ut de gamla hyllorna och sätta i de nya lådorna.

Alla delar kan köpas i webshoppen eller HTH-butikerna. 

Behöver du mer inspiration?

Det finns många andra sätt att fräscha upp köket. Boka ett kostnadsfritt rådgivningsmöte utan förpliktelser med någon av HTH:s inredningskonsulenter, och få mer information om dina möjligheter.

Boka designmöte
HTH
Køkkenkærlighed der holder | HTH

Se hur du kan förnya ditt kök

Upplev möjligheterna till förnyelse med egna ögon i din närmaste HTH-butik. Våra köksexperter står redo att ge råd om byte av köksluckor och många andra smarta sätt att förnya köket.

Besök din närmaste HTH-butik