SÅ HÄR INREDER DU TVÄTTSTUGAN ELLER GROVKÖKET

Ett multifunktionellt utrymme kräver en genomtänkt inredning för att kunna fungera både som inbjudande entré, tvättstuga, grovkök och förvaringsutrymme

Få idéer till inredningen av en inbjudande och praktisk tvättstuga eller ett grovkök.

GROVKÖKET SOM HALL

Om ditt grovkök även fungerar som hemmets primära entré ska du tänka lite extra på det estetiska uttrycket, eftersom hallen är det första rum dina gäster möter.

Använd skjutluckor i grovköksinredningen för att skapa rena linjer och dölja elinstallationer, rengöringsartiklar, tvättpelare eller skor och ytterkläder, som kan få grovköket att kännas rörigt.

Få mer inspiration till hallinredning

FÅ HJÄLP MED INREDNINGEN

Behöver du mer hjälp eller fler tips för hur du kan i
nreda hallen är våra experter alltid redo att ge dig råd.

 

ANVÄND SLITSTARKA MATERIAL

Grovköket är ett rum som ofta utsätts för slitage när gäster och de som bor i huset passerar och arbetar i rummet. Leriga skor, smutsiga ytterkläder och mycket annat ställer krav på att materialen i grovköket är slitstarka och håller för rengöring och exponering för vatten.

Välj till exempel laminat, melamin eller folie som robusta material till luckorna och rostfritt stål, CoreStone eller Corian till bänkskivan. Du kan välja HTH-design till både kök, multifunktionsrum, badrum och garderober, så att du får en enhetlig look i hela hemmet.

Hitta dina köksluckor

Prioritera en tvättho i multifunktionsrummet

Det är praktiskt att ha en tvättho i multifunktionsrummet om det också ska fungera som tvättstuga eller grovkök. På så sätt behöver du inte använda diskhon i köket när du ska rensa bort jord på grönsakerna från trädgården, eller ordna med blommor och krukväxter.

Du kan exempelvis välja en diskret tvättho som är inbyggd i bänkplattan, eller ge multifunktionsrummet karaktär med en svart tvättho eller en i mässing med matchande armatur.

Tips för att välja rätt vask och armatur

INRED MULTIFUNKTIONSRUMMET MED SKJUTDÖRRAR

Skjutdörrar i grovköket ger gott om plats för förvaring, eftersom du kan utnyttja höjden från golv till tak och sätta upp massor av hyllor bakom dörrarna. Skjutdörrar sparar också plats, eftersom de inte öppnas utåt – vilket är en extra fördel i det lilla grovköket.

Skjutdörrar är därför genialiska i grovköksinredningen när du vill få undan familjens skor, ytterkläder och regnkläder. Skjutdörrar underlättar också förvaringen av större saker som dammsugare, sopborste, skurhink, stege, strykbräda och torkställning.

Se möjligheterna med skjutdörrar

SE ALLA MÖJLIGHETERNA

Du kan få mer information om inredning av multifunktionsrum i din lokala HTH-butik. Vi har ställt upp flera lösningar som kan hjälpa dig att inreda ditt multifunktionella drömrum.
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH
Mono | HTH
Mono | HTH
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH