FÅ FEM TIPS PÅ INREDNING AV GARDEROBEN

HTH:s inredningsexpert Katrine Albæk Mørck ger dig sina bästa garderobsidéer och tips för att inreda en funktionell garderob.

INREDNINGSEXPERTENS BÄSTA GARDEROBSIDÉER OCH TIPS


#1. Börja med att kartlägga dina behov.
#2. De bästa garderobslösningarna för små och stora rum.
#3. Fem must-haves i garderobsinredningen.
#4. Hitta din stil.
#5. Tre tips till dig som drömmer om en walk-in-closet.

+ Bonustips på sådant de flesta glömmer i inredningen.

”Börja med att kartlägga dina behov. Om du har mycket kläder som ska hängas på galgar behöver du ha en lång klädstång. Hur många lådor behöver du till exempelvis strumpor och underkläder? Se till att undvika irritationsmoment där inredningen i skåpet inte passar din vardag och behov.”

- Katrine Albæk Mørck, inredningsexpert

#1. BÖRJA MED ATT KARTLÄGGA DINA BEHOV

Inredningen i en funktionell garderob ska återspegla de kläder den ska förvara. Börja eventuellt med att titta på din nuvarande garderobslösning och skriv ned vad som fungerar och inte.

Fundera också över om det ska finnas plats för säsongskläder, skor och weekendbagar i din nya garderob. ”Det tar vanligtvis mer plats än du tror", säger Katrine och fortsätter: ”Se till att tänka in det i inredningen redan från början. Det kommer du ha glädje av i långa loppet”.

Få tips på garderobsinredning

Wardrobe | HTH
Athena Veneer | HTH Tendens | HTH

#4. VILKEN STIL DRÖMMER DU OM?

”Det är viktigt att bestämma vilken stil du vill ha i garderoben, så att den passar med den övriga inredningen i ditt hem”, tipsar Katrine. De stora ytorna gör en märkbar skillnad för helhetsintrycket, oavsett om du väljer skjutdörrar eller gångjärnsdörrar till garderoben.

”Om du har en lång vägg där du kan ha garderoben, är det bra med ett skjutdörrsskåp eftersom dörrarna kan göras bredare jämfört med klassiska dörrar med gångjärn. Det ger också ett lugnare uttryck eftersom du undviker en massa lodräta linjer som du annars får med vanliga dörrar”, säger Katrine.

Walk-in-closet | HTH
Slidingdoors | HTH Walk in closet | HTH

#5. WALK-IN-CLOSET ELLER INTE?

En walk-in-closet är en dröm för många, men det krävs utrymme för att den ska bli funktionell. Här är Katrines tre bästa tips för en walk-in-closet:

1. Var realistisk med utrymmet: Se till att det finns tillräckligt med utrymme i din walk-in-closet – både till garderoben och dig själv. Det måste finnas minst 120 cm fritt utrymme att klä sig på.

2. Se till att du kan stänga till din walk-in-closet: ”Jag rekommenderar alltid att det ska gå att stänga med en dörr eller skjutdörr till din walk-in-closet, såvida du inte är mycket pedantiskt av dig. Det kan skapa ett rörigt intryck om dina kläder, väskor och skor syns hela tiden”, säger Katrine.

3. Inred symmetriskt: Inred din walk-in-closet så att lådor, hyllor och klädstänger fördelas jämnt på båda sidor. Det ger ett mer harmoniskt intryck.

Så inreder du en walk-in-closet

+BONUSTIPS FRÅN INREDNINGSEXPERTEN

”Många glömmer något så viktigt som att ha en spegel tillhands”, säger Katrine och ger sitt sista råd för garderobsinredningen: ”Se till att ha en stor helkroppsspegel i närheten av garderoben, så att du kan se hur kläderna sitter och hur outfiten passar ihop.” Välj till exempel en fritt hängande spegel på väggen eller en integrerad spegel på skjutdörrarna.

Snickrat skåp med skjutdörra | HTH

FÅ HJÄLP MED DIN GARDEROB

Få din nya garderob ritad i din närmaste HTH-butik. Våra inredningsexperter står redo med inredningsalternativ och de bästa tipsen för att inreda din garderob.
HTH Expert
Slidingdoors | HTH
Slidingdoors | HTH
HTH Expert