Köksdesign och vitvaror

Vardagens hjältar hjälper dig att laga mat, brygga kaffe och diska. Vitvarorna är därmed oumbärliga i en hektisk vardag. Kökets stil och design ska därför samspela med de nya vitvarorna.

Enkla linjer och modern och funktionell köksdesign
HTH

Köksexpert Sofie Larsen

”Du behöver inte kompromissa med designen när du väljer vitvaror”

Ditt kök kan vara en fröjd för ögat även om du behöver många vitvaror i rummet.

HTH

Fristående eller integrerade

Det finns två typer av vitvaror, de fristående och de integrerade. Kännetecknande för fristående vitvaror är att de är framträdande – det vill säga att fronten, ovansidan och sidorna är omedelbart synliga när vitvarorna står i köket.

I motsats till fristående är integrerade vitvaror dolda bakom en köksfront (vanligt för diskmaskiner och kylskåp) eller integrerade i ett skåp, som exempelvis ugnar. Vad man föredrar är en smaksak. 

Få ut det mesta av inredningen

När du ska placera dina nya vitvaror i köket ska du tänka över dina arbetsställningar och det praktiska samspelet mellan de olika vitvarorna. När du inreder ditt kök är det viktigt att du fokuserar på de tre primära arbetsstationerna; spis, diskbänk och kylskåp.

Tänk i arbetstrekanter, där du enkelt kan röra dig från station till station och där vitvarorna är placerade så att de bildar en trekant. Att inreda ditt kök efter trekantsprincipen kan bespara dig både tid och onödiga rörelser.

Återvinning eller nya vitvaror?

Kostnaden för vitvarorna i köket utgör en stor del av kökets totala pris. Har du redan nyare vitvaror är det naturligt att fundera på om du ska återanvända dem för att utnyttja din köksbudget optimalt.

Det är värt att ta med i beräkningen att nya vitvaror ofta är mer energisnåla och miljövänliga, vilket inte är oviktigt för den dagliga budgeten. Det sker en konstant utveckling inom teknik och design, och därför kan det vara märkbar skillnad på dagens modeller jämfört med de som bara är några år äldre.

Behöver du mer inspiration?

Vill du veta mer om vilka vitvaror som matchar dina behov bäst? Boka ett rådgivningsmöte med någon av HTH:s inredningskonsulenter.

Boka ett gratis designmöte
HTH
Kategori | Køb online | HTH

Upplev dina möjligheter

Besök din närmaste HTH-butik och se vårt stora sortiment av vitvaror till köket som underlättar din vardag.

Hitta din HTH-butik