HÅLLBAR SOPSORTERING I KÖKET

Sortera hushållsavfallet enkelt med ett hållbart avfallssystem.


NYTÄNKANDE INOM HÅLLBAR SOPSORTERING

En avfallsbehållare med flera fack gör det möjligt att sortera hushållssoporna på ett hållbart och ändamålsenligt sätt. Samtidigt är en avfallsbehållare en praktisk detalj som är till stor nytta i vardagen.

HTH

Thomas Karlsen, köksexpert:

”SOPSORTERING ÄR BRA FÖR BÅDE MILJÖN OCH SAMVETET”

Med avfallsbehållare med flera fack blir sopsorteringen i köket enklare och mer överskådlig.

Jag är redo att ge dig råd om möjligheterna för att inreda ditt kök så att det blir enkelt att sopsortera.

Boka ett gratis designmöte här >>>

HTH

HÅLL ORDNING PÅ HUSHÅLLSSOPORNA

Kökssoporna är kanske inte det första du tänker på när du ska planera ett nytt kök, men valet av avfallsbehållare är viktigt för funktionaliteten i köket.

Under matlagningen använder du sophinken i köket mer än du tror. Därför ska du också fundera på hur du enklast gör dig av med dina kökssopor. Hur vore det till exempel med en inbyggd avfallsbehållare som du kan dra ut som en låda i stället för att behöva öppna ett skåp?

Se hu du indreder ditt kök

Sopsortering gör skillnad

Sorteringen av kökssoporna är inte bara en praktisk åtgärd. Det är en lösning som gagnar både miljön och ditt goda samvete. De flesta vill gärna göra något för miljön genom att sortera hushållssoporna, men det kan bli besvärligt om man inte har rätt förutsättningar. 

Med avfallsbehållare med flera fack blir sopsorteringen i köket enklare och mer överskådlig. Sopsorteringen bidrar dessutom till att minska matsvinnet, och det påverkar koldioxidbalansen positivt.

Hårdare sorteringskrav på gång

Sopsortering gör hela skillnaden mellan om avfall kan återvinnas eller måste brännas. När vi återvinner avfall kan vi minska utsläppen av koldioxid. Om alla svenska hushåll till exempel skulle återvinna ytterligare en plastförpackning i månaden skulle koldioxidutsläppen minska med 3 600 ton.

Krav och förväntningar på sopsortering skiljer sig i dag från kommun till kommun. Vårt ökade fokus på klimat och miljö kan göra att vi snart får se nya krav på hanteringen av hushållssopor. Då är det bra att vara förberedd med en hållbar avfallsbehållare i köket.

Få mer information

Behöver du vägledning för hur du får hållbar sopsortering i ditt kök kan du alltid besöka din närmaste HTH-butik, där du kan prata med någon av våra köksexperter.

Boka ett gratis designmöte
HTH
Midnight blue | HTH

Se alla möjligheterna

Få mer information om sopsorteringslösningar hos din närmaste HTH-butik. Vi har ställt ut flera olika lösningar som kan hjälpa dig att hitta den optimala lösningen för ditt kök.

Kom och upplev ditt nya kök