HÅLLBAR SOPSORTERING I KÖKET

Sortera hushållsavfallet enkelt med ett hållbart avfallssystem.


NYTÄNKANDE INOM HÅLLBAR SOPSORTERING

En avfallsbehållare med flera fack gör det möjligt att sortera hushållssoporna på ett hållbart och ändamålsenligt sätt. Samtidigt är en avfallsbehållare en praktisk detalj som är till stor nytta i vardagen.

HÅLL ORDNING PÅ HUSHÅLLSSOPORNA

Kökssoporna är kanske inte det första du tänker på när du ska planera ett nytt kök, men valet av avfallsbehållare är viktigt för funktionaliteten i köket.

Under matlagningen använder du sophinken i köket mer än du tror. Därför ska du också fundera på hur du enklast gör dig av med dina kökssopor. Hur vore det till exempel med en inbyggd avfallsbehållare som du kan dra ut som en låda i stället för att behöva öppna ett skåp?

Se hu du indreder ditt kök

SOPSORTERING ÄR BRA FÖR BÅDE MILJÖN OCH SAMVETET

Med avfallsbehållare med flera fack blir sopsorteringen i köket enklare och mer överskådlig.

Jag är redo att ge dig råd om möjligheterna för att inreda ditt kök så att det blir enkelt att sopsortera.
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH
Harmony Dark | HTH
Harmony Dark | HTH
Køkkenekspert Thomas Karlsen | HTH
Harmony Dark | HTH
Midnight blue | HTH Kitchen

HUR MYCKET PLATS HAR DU FÖR AVFALLSSORTERING?

Om du tar med avfallshanteringen i köksinredningen redan från början, har du möjlighet att designa lösningen så att den matchar dina behov fullt ut.

Avfallslådor finns i standardstorlekar från 30 till 100 cm beroende på vilken typ av lådor du väljer.

Hitta dina kökslådor

SOPSORTERING GÖR SKILLNAD

Sorteringen av kökssoporna är inte bara en praktisk åtgärd. Det är en lösning som gagnar både miljön och ditt goda samvete. De flesta vill gärna göra något för miljön genom att sortera hushållssoporna, men det kan bli besvärligt om man inte har rätt förutsättningar.

Med avfallsbehållare med flera fack blir sopsorteringen i köket enklare och mer överskådlig. Sopsorteringen bidrar dessutom till att minska matsvinnet, och det påverkar koldioxidbalansen positivt.

HÅRDARE SORTERINGSKRAV PÅ GÅNG

Sopsortering gör hela skillnaden mellan om avfall kan återvinnas eller måste brännas. När vi återvinner avfall kan vi minska utsläppen av koldioxid. Om alla svenska hushåll till exempel skulle återvinna ytterligare en plastförpackning i månaden skulle koldioxidutsläppen minska med 3 600 ton.

Krav och förväntningar på sopsortering skiljer sig i dag från kommun till kommun. Vårt ökade fokus på klimat och miljö kan göra att vi snart får se nya krav på hanteringen av hushållssopor. Då är det bra att vara förberedd med en hållbar avfallsbehållare i köket.

FÅ MER INFORMATION

Behöver du vägledning för hur du får hållbar
sopsortering i ditt kök kan du alltid besöka din
närmaste HTH-butik, där du kan prata med
någon av våra köksexperter.