HITTA RÄTT VINKYL TILL DITT KÖK

En vinkyl andas livsnjutning och exklusivitet, och är dessutom det bästa du kan göra för din vinsamling. Med en vinkyl förvarar du dina viner under perfekta förhållanden och i rätt temperatur, så att du kan njuta av lyxen att alltid kunna servera ett vältempererat vin vid små och stora stunder.
Läs mer om att välja vinkyl som passar just ditt kök, dina önskemål och behov.

VARFÖR VINKYL?


Med en vinkyl kan du skapa den miljö som vinet trivs bäst i. Vin behöver kontinuitet, rätt temperatur och luftfuktighet – tre saker som en vinkyl kan bidra med.

En bra vinkyl skyddar även mot ljus och UV-strålar och har dämpande kompressorer som skyddar mot vibrationer.

Dessutom är en vinkyl estetisk och gör att du kan gör ett vackert arrangemang av dina viner. Vinkylen kommer att bli ett blickfång, i synnerhet om du har möjlighet till en inbyggd eller integrerad vinkyl i ditt kök.

Vin-walk-in


Drömmer du om en vinkällare?

Få plats för din hobby genom att dela upp rummet med skjutdörrar. Designa ditt personliga vinskåp bakom skjutdörrar i glas och skapa en läcker vin-walk-in.

Walk-in-lösningen är utformad så att det finns plats för både stående och liggande flaskor samt integrerade vinkylar.

Utforska möjligheterna med skjutdörrar

FÅ HJÄLP AV VÅRA KÖKSEXPERTER


Det finns många frågor och alternativ när du ska välja en vinkyl till ditt kök.

Våra köksexperter har fingret på pulsen och en enorm kunskap när det kommer till vitvaror och kökslösningar. Boka ett gratis möte och få hjälp med att välja rätt vinkyl.

Boka ett gratis möte

Tips:
VÄLJ EN VINKYL MED JUSTERBARA HYLLORFå plats för mer i din vinkyl genom att välja hyllor som kan anpassas efter flaskstorlek. På så sätt kan även vin- och champagneflaskor med udda form få en bra och stabil plats i vinkylen.

Få hjälp med att välja vitvaror

FRISTÅENDE ELLER INBYGGD VINKYL?

Ska din vinkyl byggas in i köket eller vara fristående? Det är en fråga som måste besvaras av dina estetiska behov såväl som vad som funkar rent praktiskt i ditt hem.

Prismässigt är det inte så stor skillnad mellan de två lösningarna, men med en inbyggd vinkyl måste du kompromissa med förvaringsutrymmet i köket.

Oavsett om du väljer en fristående eller inbyggd vinkyl, se till att det har möjlighet att bli av med överskottsvärmen. I annat fall riskerar du att kylen låter, och med tiden går sönder.

En fristående vinkyl ska ha 2-3 centimeter luft på sidorna och baksidan. Om du ska ha en inbyggd eller integrerad vinkyl, var noga med att välja en modell som är avsedd för ändamålet och har en inbyggd fläkt som leder bort värmen.

Få råd av köksexperter

RÄTT TEMPERATURER FÖR VIN


Ett gott vin förtjänar rätt förvaring. Förutom rätt temperatur är en hög luftfuktighet på 65-75 % också en fördel. Är det för torrt riskerar du att korkarna torkar ihop och vinet blir syresatt och skadat.

Undvik även att fylla vinkylen mer än den rekommenderade kapaciteten, eftersom luften annars inte kan komma runt ordentligt och säkerställa en stabil temperatur.

Få en överblick över de rekommenderade temperaturerna för olika typer av vin:

> 8-9° Lätta vita och mousserande viner (söta, lätta dessertviner)

> 9-12° Fino Sherry

> 10-11° Tunga vita och mousserande viner (Champagne, Cremant, Cava)

> 12-13° Vita, fylliga viner (Chardonnay, Bourgogne)

> 14° Portvin

> 14-15° Lätta, unga röda viner (Beaujolais, Pinot Noir)

> 16-17° Unga, komplexa röda viner (Bourgogne, Saint Emilion, Pomerol, Chianti, Barbaresco)

> 18-19° Tunga, fylliga och lagrade röda viner (Rhone, Bordeaux, Barolo, Rioja)

FÅ ETT KÖK MED
WOW-KÄNSLA


Behöver ditt kök en uppgradering eller planerar du ditt drömkök? Få hjälp av våra köksexperter som har full koll på de nyaste trenderna inom allt från vitvaror till köksdesign.

Boka ett icke-förpliktigande möte eller titta förbi hos don HTH-butik och få hjälp med att hitta den perfekta vinkylen till ditt kök.

Boka ett gratis möte