Få en optimal garderobsinredning

En smart och funktionell garderobsinredning ger stor tillfredsställelse varje dag.

Garderobeskabe | HTH

Ordning och reda med en bra garderobsinredning

Glat Hvid | HTH

PERSONLIG GARDEROBS-
INREDNING

Med HTH:s stora inredningsprogram har du många möjligheter att få en skräddarsydd garderobsinredning som matchar dina önskemål och behov. 

Gå på upptäcktsfärd här på sidan eller besök vårt garderobsgalleri och få ännu mer inspiration till garderobsinredningen.

SKRÄDDARSYDD GARDEROBSINREDNING

Du har alla möjligheter att inreda din garderob så att det passar dina behov perfekt. Garderobsinredningen är en hjälpande hand när du ska hålla ordning i garderoben och gör det enkelt att klä sig. Se till att kombinationen av hyllor, lådor och klädstänger är anpassad efter dina behov. Börja med att fundera över följande fem punkter:  

1. Vad ska förvaras i garderoben?

Det första steget av garderobsinredningen är att få överblick över hur mycket kläder, accessoarer och skor som ska förvaras i garderoben.

Nöjer du dig med 1–2 sektioner eller behöver du många fler för att få en bra garderobsinredning? Se till att hitta en garderob som har tillräckligt med utrymme för dina saker.

2. Inga skrynkliga kläder med galgar

Med galgar är det enkelt att komma åt dina kläder och du slipper att vika all tvätt. Klänningar, kostymer och skjortor ska helst hängas på galge för att inte se skrynkliga ut. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att hänga ömtåliga kläder.

Tips: Placera klädstången högt så att du undviker för många hyllor överst i skåpet då de kan vara svåra att nå.

Garderobeskabe | HTH
Garderobeskabe | HTH

3. Lådor skapar överblick

Utdragslådor gör det enklare att överblicka garderobsinredningen i den nedre delen av garderoben. Lådorna finns som trådkorgar som enkelt kan dras ut. De är exempelvis geniala att förvara underkläder, strumpor och små accessoarer i. 

4. Utrymmes-
besparande hyllor

Hyllor i garderobsinredningen gör det möjligt att förvara mycket kläder på en liten yta. Därför är hyllor helt oumbärliga om du har mycket kläder. Ljusa hyllor kan ge intryck av ett större skåp medan hyllor i träfaner ger garderobsinredningen en exklusiv touch.  

Tips: Se till att ha luft mellan hyllorna så att du lättare kan överblicka vad som ligger på hyllorna.

5. Inred garderobens övre del

De översta hyllorna kan vara svåra att nå. Här kan du med fördel placera kläder som du inte använder så ofta. På de översta hyllorna kan det exempelvis vara bra att stoppa undan sommar- eller vinterkläder.

Läs också om inredning av skjutdörrsgarderoben.

Garderobeskabe | HTH


 

VAR SKA GARDEROBEN STÅ?

Det har betydelse var i ett rum du placerar garderoben. Det finns både ljusinsläpp, golvutrymme och skevheter i golv och väggar att ta hänsyn till.

Bli klokare i vår guide till klädskåpet.

GARDEROBSFÖRVARING I HALLEN

Hallen är det första rummet man kliver in i. Det är även här du tar emot dina gäster. Utnyttja möjligheten att göra ett bra förstahandsintryck av ditt hem redan i dörren.

Läs om inredning av hallen.

Hitta priser på garderobs- inredning

Vi har samlat allt för garderobsinredningen i vår HTH-prislista så att du enkelt kan hitta priser på de tillbehör som gör din garderobsinredning perfekt. Se under garderober – tillbehör.

 
Är du för Gör Det Själv?

Hitta din garderobsdesign på HTH och köp online.

Glat Hvid | HTH

Få experternas råd

Det finns många möjligheter att göra en smart och funktionell garderobsinredning som du kommer att älska att slå upp dörrarna till.

Om du behöver sparring och idéer till hur du inreder garderoben på bästa sätt kan du rådgöra med våra duktiga konsulter gratis.

Hitta din närmaste HTH-butik.