TRENDER I KÖKET 2020

Du är här: Hem / Nytt kök / Kökstrender / Trender i köket 2020

TRENDER I KÖKET 2020

Köksnörderi, funktionalitet och smarta vitvaror är några av de viktigaste trenderna under 2020, kryddat med trä, färger och metaller.

Se våra tre experter identifiera nya trender, vad som är på gång under året och få idéer om hur du kan inreda ditt kök 2020.

Art | HTH
Art | HTH Art | HTH

DE STÖRSTA KÖKSÖNSKNINGARNA

Det är samma saker som återkommer högst upp på önskelistan för det nya köket. Förutom ett stort, kombinerat kök och allrum är designen viktig:

”Estetiken betyder mycket, och kunderna kompromissar gärna för att det ska se bra ut”, säger Katrine Albæk Mørck, HTH:s Concept Coordinator.

Hon fortsätter: ”Det är också viktigt för kunderna att de inte ska behöva lägga tid på att underhålla materialen. Och vitvaror ska gärna kunna tänka själva.”

Nytt år, nytt kök?


”DET ÄR VIKTIGT FÖR KUNDERNA ATT DE INTE SKA BEHÖVA LÄGGA TID PÅ ATT UNDERHÅLLA MATERIALEN”

Katrine Albæk Mørck, Concept Coordinator
 

Quooker | HTH
Nordic Spirit Harmony Dark | HTH Base | HTH

3 SAKER SOM FORTSÄTTER

Kök i trä, färger och integrerat vardagsrum är starka trender som fortsätter. Speciellt midnattsblått, grått och grönt är fortfarande favoriter. När färgerna kombineras med metaller som mässing, stål, färgad silgranit och svart kanonmetall ger det köket en värme och känsla av välbefinnande.

”Trenden med upplösta gränser mellan kök och vardagsrum fortsätter länge framöver. Den framhävs genom kombinationen av trä, färger och metaller som integrerar köket med vardagsrummet”, säger Helle Toftgaard, Product Manager på HTH.

Så blandar du trä och färger

KÖKSNÖRDERI MED WOW-EFFEKT

Palle Larsen är Marketing Director på Skandinaviens ledande kökskoncern Nobia och säger att köksnörderi är det nya must-have:

”Det ger funktionalitet och bättre utnyttjande av vårt hem, vilket hjälper oss att leva livet enklare.”

Mekaniska väggskåp, växtskåp för örter, höj- och sänkbara hörnskåp och möjligheten att snabbt rulla ut extra bänkyta är bara några av de särskilt funktionella lösningarna du hittar hos HTH.

Få idéer till köksnörderi


”KÖKSNÖRDERI ÄR DET NYA MUST-HAVE”

Palle Larsen, Marketing Director

Quooker | HTH
Kitchen light | HTH Midnight blue | HTH

KÖKSPRYLAR

Tekniska prylar och lösningar som underlättar arbetet och vistelsen i köket är eftertraktade.

”Det handlar om allt från rätt belysning som kan fjärrstyras till att optimera sopsortering och platsutnyttjandet i hemmet”, säger Palle Larsen och fortsätter:

”En Quooker-kran med både kokande och kallt vatten samt kolsyrat vatten är populära som aldrig förr – den är mycket efterfrågad till det moderna köket.”

Få våra bästa köksråd

KLASSISK STIL I MODERN LAYOUT

”Den klassiska stilen är populär just nu, men med en modern layout. Till exempel är ramköket och lamellköket klassiker som har fått ett modernt lyft”, säger Katrine Albæk Mørck.

HITTA DIN KÖKSSTIL

Möjligheterna är många när du ska välja
nytt kök. Få hjälp och inspiration att hitta
precis rätt lösning som uppfyller dina önskningar.

Boka ett designmöte utan förpliktelser i din
närmaste HTH-butik, där våra experter är
redo att hjälpa dig att hitta din stora kökskärlek.