Välj rätt bänkskiva

Det viktigaste i ditt kök är bänkskivan. Det är inte bara den dyraste delen av ett nytt kök, men det är också där du sannolikt tillbringar mest tid. När du väljer rätt bänkskiva för ditt nya kök finns det flera saker du måste tänka på

Få inspiration till ditt val av bänkskiva

I katalogen ”Fronter och tillbehör” har vi sammanställt vårt standardsortiment, så att du kan se vilka bänkskivor du kan välja mellan.

Se katalog

FÅ HJÄLP MED ATT VÄLJA
RÄTT BÄNKSKIVA

Du kan få överblick över alla våra bänkskivor
och alla alternativ i din närmaste HTH-butik.

Här kan våra duktiga kökskonsulenter
hjälpa dig med att välja rätt bänkskiva
utifrån dina önskemål och behov.


GUIDE FÖR BÄNKSKIVOR

Så väljer du rätt bänkskiva 

För att hitta den rätta bänkskivan till ditt kök behöver du först fundera på vilka förväntningar du har på din nya köksbänk.

Börja med att svara på följande tre frågor:

 

1#
HUR ANVÄNDER DU DITT KÖK?

Det handlar till stor del om hur din familj är sammansatt och vad ni använder köket till i vardagen.

Har du barn som gärna hjälper till i köket? Bakar du mycket, eller använder du matvaror som avger mycket saft eller färg? Kan du tänka dig att ägna tid åt rengöring och regelbundet underhåll?

Alla faktorerna har betydelse för vilken bänkskiva du ska välja.

Focus | HTH
Focus Midnattsblå | HTH Tendens | HTH

2#
VILKEN STIL ÄR DU UTE EFTER?

Den rätta bänkskivan ger köket en själ och är en stor del av kökets visuella uttryck. Materialet, färgen, strukturen och tjockleken på bänkskivan har stor betydelse för designen, och möjligheterna är många.

Vill du ha ett klassiskt kök med glöd och värme är en bänkskiva i massivt trä ett givet val. Ska bänkskivan signalera minimalism och enkelhet är Corestone något för dig.

Du väljer själv vilken stil du ska satsa på.

3#
VAD HAR DU FÖR BUDGET?

Bänkskivans pris kan bli en stor del av den totala köksbudgeten om du väljer ett mycket exklusivt material. Det är inte ovanligt att priset för en bänkskiva i t.ex. granit kostar lika mycket som resten av köket.

Vill du ha en ekonomisk lösning ska du självklart välja en slitstark laminatbänkskiva, som har ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Besök din HTH-butik och få råd om bänkskivor.

Hitta din HTH-butik

Hitta korrekt höjd för köksbänken

Höjden på köksbänken är avgörande för att skapa det mest behagliga arbetsförhållandet, där du varken får ont i rygg eller axlar för att höjden är för låg eller hög.

En bra tumregel för att bestämma den korrekta höjden för köksbänken är att dela din höjd med 2 och lägga till 5 cm. Om du exempelvis är 170 cm lång, ska höjden på din köksbänk vara 90 cm (170 cm / 2 = 85 cm + 5 cm = 90 cm).

 

STANDARDHÖJD FÖR KÖKSBÄNKAR

Eftersom de flesta familjer har olika kroppslängder att ta hänsyn till, kan det vara svårt att bestämma sig för rätt höjd på köksbänken.

I ett standardkök är köksbänken mellan 85-95 cm hög. En köksbänk med 90 cm höjd passar de flesta familjer med normal längd.