BÄNKSKIVA I CORIAN®

Ultimat exklusivitet i kök

Corian® är ett material som älskas av många. Materialet har en unik design, fantastisk hållbarhet och oändliga möjligheter.


FÖRDELAR MED EN BÄNKSKIVA I CORIAN®

Harmony Dark | HTH

Om du väljer en bänkskiva i Corian® får du alla fördelarna med andra material i en och samma lösning. Bland annat:

 

- Stort utbud av färger

- Exklusivt utseende

- Passar till alla kök, oavsett stil

- Enkel rengöring och underhåll

Vad består Corian® av?

Corian®-skivan är ett homogent kompositmaterial som består av en tredjedel akryl och två tredjedelar naturliga mineraler. Därefter tillsätts den färg som du vill ha. Kombinationen av materialen ger en robust bänkskiva.

Materialet svetsas samman, vilket gör att skarven blir osynlig. Det ger bänkskivan ett homogent och vackert uttryck som ger köket en exklusiv känsla.

Harmony Dark | HTH

  

VAD KOSTAR EN BÄNKSKIVA I CORIAN®?

Corian® är ett exklusivt material som ligger på den övre delen av prisskalan i jämförelse med andra typer av bänkskivor.

Om du vill ha ett exakt pris måste du dock få storleken på bänkskivan uppmätt. Boka ett möte hos en köksrådgivare och hör mer om vad en bänkskiva i Corian® hade kostat för dig. Du förpliktigar inte dig till något.

En bänkskiva med många möjligheter

En av fördelarna med en bänkskiva i Corian® är de många designmöjligheterna. Det finns nämligen en värld av olika färger och ytor att välja mellan. Du kan dessutom välja om skivan ska vara matt eller högblank.

Tänk på att det kan finnas nyansskillnader vid efterbeställningar - så man bör beställa bänkskivor på samma gång, om du t.ex. även har en köksö eller liknande.

Underhåll av Corian®

En bänkskiva i Corian® kräver minimalt underhåll. Till vardags räcker det att torka av skivan med en hårt urvriden trasa. När bänkskivan behöver rengöras grundligare kan du välja ett flytande diskmedel. Om du har en matt yta rekommenderar vi att du använder ett slipande rengöringsmedel.

Om det skulle bli repor i bänkskivan kan de poleras bort. Här rekommenderar vi dock att du anlitar en fackman för att få bästa resultat.

Gör köken mer hygieniskt

Med en bänkskiva i Corian® kan du svetsa samman bänkskivan och diskhon så att skarvarna blir osynliga. På så sätt blir vasken inte bara vacker att titta på, utan även mer hygienisk då du slipper en kant mellan vasken och bänkskivan.

Om du hellre vill ha t.ex. en diskho i stål kan du välja att få den underlimmad, och på så sätt slippa kanten.

Harmony Dark | HTH
Nordic Spirit Natur Ek | HTH Midnattsblå | HTH

GUIDE TILL RÄTT BÄNKSKIVA

Det finns massor av material att välja mellan när du är på jakt efter en ny bänkskiva – och det kan vara svårt att välja.

Vi har samlat våra bästa råd i vår guide för bänkskivor. Här kan du läsa om de olika materialen och hitta just den bänkskiva som passar dig och dina behov.

Se guiden för bänkskivor

BEHÖVER DU EXPERTHJÄLP?

Det är en bra idé att känna på de olika
materialen innan du väljer din bänkskiva.
Det ger dig en känsla för vilket som är
det bästa materialet för just dig. I din
närmaste HTH-butik kan du uppleva alla
möjligheterna.

I våra butiker kan du även prata med en duktig
köksrådgivare, som gärna hjälper dig att välja
rätt bänkskiva.