STÅLBÄNKSKIVA

Stålbänkskivor har i många år funnits i stora industrikök. Men den solida bänkskivan med sin råa look har även blivit populär att använda hemma i det moderna köket. Stålet ger ditt hem en industriell look vilket passar perfekt ihop med den skandinaviska stilen.


FÖRDELAR MED EN BÄNKSKIVA I STÅL

Med en bänkskiva i rostfritt stål kommer flera fördelar:

- Mycket slitstark

- Tål värme

- Hygienisk yta

- Enkel att rengöra

- Trendigt utseende

Case: Trine Glidov  | HTH

STÅL ÄR STARKT

Stål är en legering av kol och järn vilket gör materialet smidigt och otroligt stabilt och motståndskraftigt. Därför är stål mycket lämpligt till bänkskivor i köket.

Det finns två typer av stålbänkskivor. Den ena består av stål som har limmats fast på en spånskiva. Den andra består av massivt stål. Fördelen med den massiva bänkskivan är att den är mer elegant, robust och tål värme.

BORSTAT ELLER SLIPAT

När du väljer en bänkskiva i rostfritt stål måste du först och främst bestämma dig för om du vill ha borstat eller slipat stål. Borstat stål har den traditionella, matta ytan. Slipat stål har en yta som finslipats i cirkelrörelser.

Det är oundvikligt att det med tiden blir en del repor i stålbänkskivan, men de är svåra att se och de tillför bara charm och patina till köket.

BÄNKSKIVAN SOM KLARAR DET MESTA

En massiv stålbänkskiva är extremt robust och det är nästan omöjligt att göra bucklor i den. Dessutom tål den att utsättas för hög värme, vilket gör den mycket funktionell – särskilt om köket används mycket.

Om din bänkskiva inte är av massivt stål, ska du inte ställa varma grytor på skivan under alltför lång tid eftersom värmen kan leda till att limmet släpper från spånskivan och att bucklor bildas.

VAD KOSTAR EN STÅLBÄNKSKIVA?

Priset på en bänkskiva i massivt stål ligger vanligtvis över genomsnittet jämfört med andra typer av bänkskivor. Priset påverkas även av vilken tjocklek du vill ha.

För att räkna ut det exakta priset behöver du de exakta måtten. Det hjälper vi dig med. Ta reda på mer i din närmaste HTH-butik.

  

Tendens | HTH

UNDERHÅLL AV STÅLBÄNKSKIVAN

Bänkskivor i rostfritt stål är enkla att hålla rena. De har en antibakteriell yta med en enhetlig struktur som förhindrar att bakterierna tar sig in i materialet. För den dagliga rengöringen behöver du bara en fuktad trasa följt av en torr trasa.

För att ta bort kalkfläckar rekommenderar vi att du använder vinägerlösning eller något annat icke-frätande avkalkningsmedel. Undvik att skrapa bort smuts eftersom det kan repa stålet.

Sense | HTH
Moderne køkken i mørk mocca | HTH Midnattsblå | HTH

GUIDEN TILL RÄTT BÄNKSKIVA

Titta i guiden för bänkskivor och få en översikt över olika typer av bänkskivor och deras för- och nackdelar innan du bestämmer dig.

Se guiden för bänkskivor

VILKEN BÄNKSKIVA
ÄR BÄST I DITT KÖK?

Behöver du hjälp med att välja rätt
bänkskiva? Våra experter hjälper dig
till ett nytt kök som passar din stil,
dina behov och din budget.