Hur man väljer rätt köksbelysning

Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när du ska välja rätt köksbelysning.

Börja med att fundera över följande:

Få råd från våra experter

Vill du ha hjälp med att fatta rätt beslut när du väljer kökstillbehör? HTH:s köksexperter är redo att ge dig råd - kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Boka ett kostnadsfritt designmöte

Tänk igenom belysningen redan från början

För att få den optimala köksbelysningen måste ljuskällorna beaktas i inredningen redan från början. Boka ett gratis designmöte och få råd om belysningen när vi designar ditt nya kök.

Boka ett gratis designmöte

FAQ

Valet av lampor till köket beror på kökets utformning och funktioner. Det är viktigt att välja lampor som både kompletterar kökets design och uppfyller praktiska behov. Till exempel kan LED-spotlights vara idealiska för arbetsytor som köksbänken, medan pendellampor kan ge atmosfär ovanför matbordet.

Mängden ljus i ett kök beror på storlek, funktion och dina personliga preferenser. Det viktigaste är att du har tillräcklig belysning ovanför arbetsytor som köksbänken där matlagning och förberedelser sker. Ovanför matplatsen kan du välja lägre belysning för att skapa en mer ombonad atmosfär.

Kom ihåg att det bästa resultatet uppnås genom att kombinera olika ljuskällor - både allmän köksbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning, för att uppnå både funktionalitet och estetik i köket.

Upptäck våra kök

Det kan vara svårt att föreställa sig exakt vilken lösning som bäst uppfyller dina behov. Besök en av våra HTH-butiker och upplev våra köksdesigner på nära håll.

Hitta din HTH-butik