KÖKSDRÖMMAR I PERSONLIG FUNKISVILLA

När Signe och Mike designade sin funkisvilla norr om Århus hade de en tydlig plan: köket skulle vara personligt och bygga på framtidssäkra lösningar. Se parets köksdröm, som gick i uppfyllelse.


PÅ BESÖK I FUNKISVILLAN

Signe Rasmussen och hennes pojkvän Mike flyttade in i den nybyggda funkisvillan i juni 2020. Villan är 175 kvadratmeter stor och har ett stort dubbelgarage där de har plats för parets gemensamma intresse: VW-bussar.

@signebine_liv | HTH

@signebine_liv

Signe är lärare på en specialskola, där hon undervisar elever i årskurs sex.

Tidigare hade hon och pojkvännen Mike en lägenhet i Ceres Byen i Århus, men när paret började drömma om mer plats och en trädgård kom de överens om att bygga eget.

I juni 2020 flyttade de in i den nya funkisvillan tillsammans med hundarna Berta och Frede. På Instagram-profilen @signebine_liv har Signe delat bilder av byggprocessen, inredningen och livet i det nya huset.

@signebine_liv | HTH

”NÄR DU KAN VÄLJA TYCKER JAG ATT DU BÖR VÄLJA NÅGOT PERSONLIGT”

- Signe

KÖKSDRÖMMAR I FÄRGER

Redan från början visste Signe att färgen var mycket viktig för hennes köksdrömmar. Det skulle vara personligt och ha det lilla extra.

”Vi föreställde oss ett helt svart kök. Jag gillar samspelet man får när luckor och bänkskivor är i samma färg, och det kunde vi få genom att välja svart” säger Signe.

Valet föll istället på nyheten Base Mörk Sand, som precis hade kommit till butiken när paret var där.

Signe berättar: ”Vi ville gärna ha ett matt utseende och då passade Base perfekt för att ge luckor och bänkskivor samma nyans.”

Se möjligheterna med modellen Base


EN PLAN FÖR KÖKSINREDNINGEN

När Signe och Mike ritade sin funkisvilla var det viktigt att köket var en central och integrerad del av huset. Lösningen blev en kokvrå, inbyggda skåp och en alkov som kan omvandlas till en tvättstuga vid behov.

MYSIG OCH INTEGRERAD KOKVRÅ

”Kokvrån var viktig för oss när vi ritade huset” berättar Signe och fortsätter: ”Köket skulle vara inbyggt i huset och tanken var att de skulle smälta ihop sömlöst. Det är något vi kunde åstadkomma genom kokvrån.”

Paret gjorde vrån 245 cm bred, vilket gav plats för tre stycken 80 cm breda lådskåp. I mitten av köket har de placerat spishällen, så att det finns gott om plats på båda sidorna.

Köksfläkten är integrerad i taket så att den nästan är osynlig, men detta påverkar inte funktionaliteten.

Se köksfläktguiden

@signebine_liv | HTH
@signebine_liv | HTH @signebine_liv | HTH

KÖKSÖN ÄR HEMMETS CENTRUM

Köket är funkisvillans centrum och mitt i det står köksön.

”Köksön är som en möbel i rummet. Det är helt naturligt att människor ställer sig där medan vi lagar mat” säger Signe.

Ön är möblerad så att det finns sittplatser för två. För att optimera lagringsutrymmet har Signe även installerat skåp vid sittplatserna. Här förvarar hon köksmaskiner som inte används så ofta, men som är bra att ha till hands.

De två fina lamporna över köksön är ett arv från Signes farföräldrar. Lamporna har fått behålla sin ursprungliga färg och ger det nya huset mer personlighet.

Få tips för din köksö

”JAG ANSÅG ATT DET VAR ETT MÅSTE ATT KÖKSÖN SKULLE HA GAVLAR. DET SER SÅ SNYGGT UT.”

- Signe

@signebine_liv | HTH
@signebine_liv | HTH @signebine_liv | HTH

SMARTA FÖRVARINGSLÖSNINGAR

Signe har hittat smarta förvaringslösningar i köket för att optimera utrymmet. Det stora utdragbara skåpet i skåpväggen gör det enkelt att komma åt allt eftersom det kommer ut i rummet när luckorna dras ut.

”Vi trodde att det skulle vara en dyr lösning, men det var det inte och det är vi mycket glada över” berättar Signe.

Detsamma gäller de smala skåpen under sittplatserna, där det finns plats för saker som inte används så ofta. Drömmen om en stilren sida av köksön löstes med hjälp av insatser.

Se fler skåpslösningar

”VI HÖLL OSS INOM BUDGET”

- Signe

KÖKSDRÖMMENS PRIS

Signe och Mike hade en tydlig vision av vad de ville ha när de kom till designmötet hos HTH.

”Vi hade besökt HTH i Tilst flera gånger före mötet och sett många modellhem” berättar Signe.

Det här betydde att paret godkände det första utkastet av köksritningen och när erbjudandet kom föll allt på plats snabbt.

”Vi hade en budget på 160 000 kr för ett kök, två badrum och ett grovkök. Erbjudandet från HTH var 165 000 kr, så vi höll oss inom vår budget och har fått precis den helhet som vi drömde om. Vi kanske inte har några extra snygga lösningar, men vi prioriterade det som vi ville ha” säger Signe.

Se vad som påverkar priset på köket

GÖR SOM SIGNE OCH MIKE

Signe och Mike fick sitt kök ritat 
av en av våra köksexperter. 
Det kan du också få.

Boka ett gratis designmöte. Du bestämmer
själv om det ska vara i butiken, digitalt
eller om vi ska komma hem till dig.