FUNKTIONELLT DRÖMKÖK

När Trine Glidov och Arne Molberg skulle designa sitt nya kök åkte de runt hela Danmark för att hitta rätt leverantör. Valet föll på HTH, som hjälpte paret att designa sitt funktionella drömkök.

Case: Trine Glidov og Arne Molberg  | HTH

HÄR BOR:

Trine Glidov och Arne Molberg i sin totalrenoverade villa på 260 kvadrat i Annisse nära Helsinge.

Trine är delägare i ASICO, ett bevakningsföretag som ligger i Kolding. Arne är vd för Kvadrat Softcells, som tillverkar akustiktak.

Case: Trine Glidov og Arne Molberg  | HTH

”VI DESIGNADE ALLT SJÄLVA”

När Trine och Arne började renovera sin villa var kodorden funktionalitet, gott om plats och ljus. Det ledde till att köket placerades i en tillbyggnad till det befintliga huset och fick en imponerande takhöjd på fem och en halv meter.

Paret har ritat allt till huset ända in i minsta detalj. – Jag sitter dagligen och arbetar med ritningar åt mina kunder, så för mig var steget inte långt till att designa ett kök, berättar Trine, som annars inte har någon designbakgrund.

– Grundtanken bakom köket är funktionalitet. Jag lagar extremt mycket mat och därför var funktionaliteten min högsta prioritet, säger hon. Med material som Corian, glödgat stål och Svart Ek har paret lyckats förverkliga sin vision.

– Corian är underhållsfritt och feta fingeravtryck syns knappt på Svart Ek. Glödgat stål är lite mer krävande men otroligt vackert, och så älskar jag att det utvecklas och skapar en berättelse, säger Trine.


”VI HAR VARIT HOS NÄSTAN ALLA KÖKSLEVERANTÖRER I HELA DANMARK”

Innan den exklusiva köksdesignen kom på plats hade paret gjort grundliga efterforskningar.

– Vi har varit hos nästan alla köksleverantörer i hela Danmark, från Hillerød till Herning, men det var Usman Akhtar från HTH Lyngby som fick uppdraget eftersom han lyssnade, förstod, anpassade och stöttade när jag tvivlade. Det var ett perfekt upplägg för en gör-det-själv-designer som jag, säger Trine.

– Vi träffade många säljare som uppenbart ville driva igenom en massa saker och få sälja maximalt. Så gjorde inte Usman. Han lyssnade på våra önskemål, förstod våra idéer och bidrog med de sista detaljerna som fick allt på plats åt oss. Hans inställning var att det du ändå inte ser ska du inte lägga pengar på. Det innebar att vi kunde hålla vår budget, fortsätter Trine.

Case: Trine Glidov  | HTH
Case: Trine Glidov  | HTH Case: Trine Glidov  | HTH

Unik diskbänksdesign

Den unika köksön med diskho har Trine själv designat, som allt annat i villan. – Ön är ett bra exempel på den balans jag tycker ska finnas i design, säger Trine och fortsätter: – Ut mot vardagsrummet är den helgjuten och robust i sitt formspråk, men mot fönstren har den ett mycket lättare utseende.

Bordsskivan är tillverkad av Corian, ett exklusivt material som svetsas ihop så att fogarna blir osynliga. Det gör att du kan designa unika lösningar och få ett helgjutet resultat.

– Många av de köksdesigners som vi pratade med under processens gång ville övertala oss att utnyttja utrymmet under diskbänken mot vardagsrummet med ett skåp, men som tur var stod jag på mig och fick det rena utseendet som vi är jätteglada för idag, berättar Trine.

Läs mer om Corian®

Planlösning med omtanke

Parets kök är öppet och ansluter till villans vardagsrum, men är elegant avskilt tack vare den ökade takhöjden i köket. Köket är en tillbyggnad till det ursprungliga huset och har direkt utsikt över det magnifika naturlandskapet.

Den centralt placerade köksön med diskho står vinkelrätt mot skåpväggen med kokvrå och kyl/frys. Med den inredningen är det aldrig långt mellan arbetsstationerna i det stora köket.

Trine hade också i förväg forskat i den mest praktiska köksinredningen och förklarar: – När vi är i köket går vi inte i vägen för varandra. Det finns plats för många som kan jobba samtidigt. Det fungerar superbra.

Få tips för din köksinredning

Case: Trine Glidov  | HTH
Case: Trine Glidov og Arne Molberg  | HTH Case: Trine Glidov  | HTH

Inredning med personliga detaljer

Trine och Arne har inrett sitt funktionella kök med ett antal vackra detaljer som ger den råa grunden identitet och personlighet. Under designprocessen fick de värdefulla råd från sin köksexpert Usman Akhtar från HTH Lyngby.

– Jag var inställd på att ha ett traditionellt övre hörnskåp, berättar Trine, men Usman sa att jag måste lära känna mitt kök först. Ett skåp kunde jag alltid få – det var bättre att hitta en unik möbel som kunde skapa personlighet.

Få tips för en industriell look

”DET ÄR DET FINASTE KÖKET JAG NÅGONSIN HAR MONTERAT”

- René, köksmontör på HTH

VILL DU GÖRA SOM TRINE OG ARNE?

Trine og Arne ritade upp sitt vackra kök
med en av våra köksexperter.

Du kan du också göra. Boka ett gratis
designmöte och kom ett steg närmare din dröm.