HTH Sverige expanderar: Öppnar nytt i Luleå och Kristianstad

Pressmeddelande - 12 mars 2020.

Danska HTH grundades 1966 och är en av nordens största producenter av kök. Under våren 2020 öppnar HTH två nya franchisebutiker i Luleå och Kristianstad för att möta efterfrågan och utöka sin närvaro på den svenska marknaden.

De nya butikerna är byggda efter HTH:s senaste showroomkoncept som fokuserar på att visa inspirerande och innovativa helhetslösningar för alla hem. I sortimenten hittas både köks-, bad- och graderobslösningar där gedigen design, hantverk och harmoniska färgskalor står i fokus.

Luleå blir startskottet för flera nya butiksöppningar i Norrland. Efter denna etablering står såväl Umeå och Sundsvall på tur att öppna inom kort. Luleå-butiken är cirka 300 kvadratmeter stor och öppnas i samarbete med handlare Malin Jonsson som sedan tidigare arbetat med HTH i fyra år.

Det är med stor glädje HTH Kök nu öppnar i Luleå. HTH har tidigare funnits i Luleå och vi har upplevt en uttryckt saknad från kunder som renoverat och byggt nytt i regionen. I Malin Jonsson har HTH fått en fantastisk kunnig återförsäljare som brinner för kök och skapa och sprida den kökskärlek HTH står för. Lokalen på Storheden är dessutom helt fantastisk, säger Ulrik Skou Severinsen, Country manager på HTH Sverige.

HTH Luleå öppnar den 12 mars 2020 mitt på Storheden, Besiktningsvägen 19 bredvid Dressman.

Mellan den 12 och 15 marts firar butiken med särskilda välkomsterbjudanden.

Strategisk expansion i regionen
I april öppnar HTH även sin första butik i Kristianstad. Med etablerade butiker i Växjö, Karlskrona och Helsingborg, så är Kristianstad ett strategiskt och geografiskt komplement för att täcka upp i regionen och ytterligare möta konsumentens behov. Den nya HTH-butiken är cirka 400 kvadratmeter till ytan och öppnas tillsammans med handlare Andreas Nilsson, som tillsammans med sitt team har över 30 års erfarenhet inom köksbranschen.

Det känns bra att kunna erbjuda kvalitetskök i dansk design till alla i Kristianstad. Extra roligt är att vi nu flyttar vårt showroom ut till Härlöv och bygger det efter HTH:s nya butikskoncept. Vi kommer bjuda alla på en utställning utöver det vanliga med massor av inspirerande kök, bad och förvaring! säger Andreas Nilsson, HTH-handlare.

HTH Kristianstad öppnar den 24 april 2020 på Jochums väg 4 i handelsplatsen Härlöv.

Mellan den 24 och 26 april firar butiken med särskilda välkomsterbjudanden.

OM HTH

HTH grundades 1966 i Ølgod, Danmark, av bröderna Hans Henning och Tonny Haarth. Idag finns bolaget representerat i fyra länder och har cirka 130 inspirerande butiker och tre danska fabriker med en årlig produktion på 84 000 kök. Sedan 1996 är HTH en del av Nobia Danmark A/S, som i sin tur ingår i den svenska koncernen Nobia AB.

Nobia AB är en av Europas ledande kökstillverkare med 20 starka varumärken. Nobia och HTH:s mål är att inspirera människor att realisera sina köksdrömmar och att utveckla intelligenta och attraktiva kökslösningar utifrån kunskap om dagens konsumenter.

HTH kan förutom köksinredning även leverera inredning till badrum och garderober samt projektlösningar till företag i större och mindre omfattning.