BADRUMSSPEGEL

En spegel kan göra en enorm skillnad för rumsuppfattningen i ditt badrum.
Spegeln reflekterar nämligen ljus och skapar ett djup i rummet som gör att det uppfattas som större.

Harmony Dark | HTH

Välj rätt spegel till badrummet

Det finns en rad olika typer av speglar för badrum. Man kan gå efter senaste trenden, egna praktiska behov eller på estetiska uttryck – eller en kombination.

Vi guidar dig genom de olika alternativen och ger dig en rad praktiska råd. På så sätt kan du hitta precis rätt spegel till ditt badrum.

Glat Hvid | HTH

Få badrummet att kännas större

Badrum kan ofta kännas större om man sätter in en stor spegel. Den blanka ytan fångar och reflekterar ljuset – och skapar en illusion av mer rymd. Om du har ett badrum utan fönster kan du nästan få samma känsla med en spegel.

7 tips för inredning av det lilla badrummet.

Hur högt ska spegeln hänga?

En bra tumregel för placering av badrumsspeglar är att spegelns mitt ska hänga i ögonhöjd på den kortaste vuxna personen i hushållet.

Om det är en stor längdskillnad på den kortaste och längsta personen i hemmet, är det en bra idé att kontrollera att den längste kan se hela sitt ansikte i spegeln. På så sätt ser du till att både långa och korta personer kan se sig i spegeln utan att behöva bocka sig eller stå på tå.

Glat Hvid | HTH
Grå Silke | HTH

Spegelns form och storlek

Din badrumsspegel kan skräddarsys i storlek och form för att matcha dina badrumsmöbler och passa just dina behov.

Det finns inga gränser för vilken form en spegel kan ha. De flesta väljer dock antingen fyrkantig eller rund spegel till badrummet. En rund spegel kan till exempel vara en fin kontrast i ett badrum med fyrkantigt kakel. Omvänt kan en fyrkantig spegel framhäva de rena linjerna om badrummet även har ett fyrkantigt handfat eller rektangulärt kakel och klinker.

Spegelns storlek avgörs av hur mycket plats du har och hur mycket du vill kunna spegla. Om du väljer en spegel som går hela vägen ner till handfatet får du vara beredd på att putsa den ofta, då stänk från kranen kommer att träffa spegeln.

Rund spegel i badrummet

Runda speglar är en het trend i badrummet, och ger spegeln en dekorativ funktion.

Innan du väljer en rund spegel ska du dock tänka på att den har en mindre yta än en fyrkantig. Det kan leda till utmaningar i badrum där flera ska få plats samtidigt och borsta tänderna, fixa håret och sminka sig.

Om du verkligen vill ha en rund spegel, kan du antingen välja en större spegel eller använda den runda spegeln till gästtoaletten, där man oftast bara behöver spegla ansiktet.

Harmony Dark | HTH
Next Hvid | HTH

Väggtäckande spegel

En väggtäckande spegel skräddarsys efter ditt badrum, och garanterar att du får all den spegelyta du vill ha och behöver. Det är en bra lösning om ni är flera som bor tillsammans och behöver spegla er samtidigt.

Speglar i ett stycke kan skapa en vacker och inbjudande spegelvägg. Den stora blanka ytan är både exklusiv och minimalistisk i sitt uttryck.

Inbyggd belysning i spegeln

En spegel med inbyggd belysning ger ett bra ljus och en spännande effekt åt badrummet. Denna lösning är både funktionell, stilren och enkel på en och samma gång. Ljuspunkterna kan vara horisontella eller vertikala, beroende på spegelns storlek och din personliga smak.

När du väljer en badrumsspegel med inbyggd belysning ska du alltid välja en som är godkänd för våtrum. På så sätt kan du vara säker på att spegeln tål vattenstänk utan att du riskerar att få stötar. Det gör att du kan placera spegeln nära dusch och badkar utan några problem. Alla speglar med belysning från HTH är säkerhetsgodkända.  

Focus | HTH

Spegelskåp
med 2-i-1-funktion

Om du väljer ett spegelskåp får du en smart kombination av förvaring och rikligt med spegelyta.

Den multifunktionella spegeln är i synnerhet utmärkt i det lilla badrummet, där varje kvadratmeter spelar roll.

Sminkspegel
– en oumbärlig detalj

När förhållandena ska vara perfekta för att sminka sig, är sminkspegeln en viktig detalj. Med den lilla spegeln kan du zooma in och garantera att allt sitter precis som det ska.

Spegeln som en dekoration

En polerad kant, rundade hörn eller beslag som håller spegeln på plats. Allt tillsammans kan ge ditt badrum personlighet och charm. Speglar är i sig själva moderna, och är ett dekorativt element som alltid kommer att vara relevant och ha en praktisk funktion.

Hitta inspiration till speglar i badrumsgalleriet.

Fronter & tilbehør | HTH

Modell Focus midnattsblå med vitt VH-7 greppspår.

Hitta rätt spegel till ditt badrum

Du hittar alla alternativ i katalogen Fronter & Tillbehör eller genom att besöka din närmaste HTH-butik, där speglarna visas upp i inspirerande utställningar.