Inred badrummet med välbefinnande

Badrummet har blivit ett allt viktigare rum där vi stänger ute omvärlden och kan njuta av lite ensamtid. Det är även ofta i det här rummet du startar dagen och gör dig redo inför såväl stora som små händelser i livet. Här får du tips om hur du inreder ett badrum som bjuder in till välbefinnande och njutning.

Boka in ett möte med en expert

Få hjälp med att utforma ett badrum
som verkligen andas välbefinnande
och avslappning. När vi vet vad du
vill ha kan vi lätt räkna ut ett pris
för ditt drömbadrum.

Boka ett gratis designmöte med en
HTH-expert och slipp väntetiderna i butiken.

Nordic Spirit Natur Ek | HTH
Sense | HTH Vind Ecooking-produkter | HTH

Inred badrummet som ett rum du vill ägna mycket tid i

Ett badrum kan lätt bli kallt och tråkigt om det inte finns något som kan mjuka upp de hårda och praktiska ytorna av kakel, porslin och glas. Genom att använda inredning som du vanligtvis skulle använda för att inreda i köket eller vardagsrummet kan du göra badrummet mer hemtrevligt.

Du kan till exempel lägga en vanlig matta på golvet istället för en badrumsmatta och experimentera med färger och mönster. En annan idé är att använda en mugg i keramik istället för en tråkig mugg i plast för tandborsten samt sätta upp konst eller affischer på väggarna.

Bänkskiva i ett stycke med handfat

När du väljer en bänkskiva och ett handfat är det viktigt att tänka på både det praktiska och det estetiska. En bänkskiva med inbyggt handfat skapar ett strömlinjeformat utseende som är perfekt för att skapa en stil som fokuserar på välbefinnande.

Se till att du får gott om plats för tvål och tandborstar vid handfatet, om du inte har tänkt ut en annan lösning för det.

Få tips om bänkskivor till badrummet

Harmony Dark | HTH
Focus | HTH HTH_NordicAtmosphere_14071

Belysning i badrummet

Dofter och belysning är viktigt för att förhöja upplevelsen i badrummet. Bäst resultat får du genom att kombinera flera olika ljuskällor som både täcker de praktiska behoven och förhöjer stämningen. Var noga med att följa alla gällande regler om belysning i badrummet.

Praktisk belysning
Naturligtvis är det viktigt med praktisk och optimal belysning för dina dagliga rutiner. Du kan till exempel använda spotlights i taket eller vid spegeln.

Dekorativ belysning
Du kan använda lampor som du normalt använder i köket eller vardagsrummet för att skapa en hemtrevlig stämning i badrummet. Kombinera också gärna med levande ljus eller doftljus som du kan tända när du tänkt ägna lite extra tid åt att skämma bort dig själv.

Spegel med belysning
En spegel med inbyggd belysning lyser inte bara upp rummet på ett trevligt sätt, utan för även tankarna till välbefinnande. Det finns en mängd olika lösningar att välja mellan, till exempel en spegel med bakgrundsbelysning eller integrerade lampor.

Ett badrum ska upplevas

Oavsett om du bara vill blåsa lite nytt liv i ditt gamla badrum eller är ute efter ett helt nytt badrum kan vi hjälpa dig.

Titta förbi hos din närmsta HTH-butik och se våra badrumsmodeller och -lösningar i inspirerande miljöer.