7 tips för inredning av det lilla badrummet

Även om du har ett litet badrum kan du få det att kännas rymligare genom att följa våra inredningstips för små badrum.

Mono | HTH
HTH

Thomas Karlsen, expert:

”Ett litet badrum ställer krav på inredningen”

När du vill utnyttja varje dyrbar kvadratmeter är det viktigt att du har en plan för inredningen av det lilla badrummet.

HTH

Tips #1: Välj en vägghängd toalett

En vägghängd toalett sparar plats i ett litet badrum, eftersom det svävande intrycket ser mindre skrymmande ut än en golvmonterad toalett. Den slanka designen ger en minimalistisk look som passar perfekt till ett mindre badrum.

Vägghängda toaletter kräver dock en stark vägg som kan bära toaletten. Det är också en något dyrare lösning, eftersom både vattenrör, avlopp och cistern placeras i väggen. Samtidigt gör det toaletten enklare att rengöra, eftersom smutsen har färre ställen att gömma sig.

Tips #3: Inred med en effektiv vinkellösning

Har du möjlighet till det är en vinkellösning idealisk för ett mindre badrum, eftersom det ger ett perfekt utrymme för duschen. När allt står tätt är en praktisk uppdelning mellan bad och toalett att föredra, eftersom du undviker känslan av att du duschar på toaletten.

Tips #5: Låt rummet spegla sig

Utnyttja spegeleffekten till att få det lilla badrummet att se större ut. En spegel ger rummet en extra dimension, där både dagsljus och belysning reflekteras i spegeln. Saknar badrummet ett fönster är en stor spegel det bästa sättet att ersätta dagsljuset på.Stora speglar är ett effektivt sätt att dekorera det lilla badrummet på som är praktiskt och aldrig blir omodernt. Undvik därför att välja en alltför liten spegel över handfatet, såvida det inte är gästtoaletten du inreder.

Tips #7: Fuska dig till mer plats med ljusa färger

Bra belysning och ljusa färger är ett effektivt sätt att fuska med rumskänslan, så att den upplevs större. Se till att ha rikligt med lampor som kan lysa upp hela badrummet. Framför allt bör god arbetsbelysning vid spegeln prioriteras.

Har du ett mindre badrum utan fönster är det extra viktigt att välja ett badrum i ljusa material. Använd vit som grundfärg på både väggar, golv och inredning. Vill du sätta färg på det lilla badrummet kan du använda färger på badrumsmattan eller duschdraperiet. 

Tips #2: Lyft förvaringen från golvet

Utnyttja höjden i det lilla badrummet genom att inreda med hyllor, så att förvaringen inte tar för mycket plats. Genom att utnyttja höjden undviker du samtidigt att dina prylar blir våta av vattenstänk från duschen.

Du kan utnyttja utrymmet genom att placera hyllor över toaletten eller dörrkarmen. Föredrar du stängda förvaringslösningar är väggskåp som är smala på djupet mycket lämpliga för mindre badrum.

Tips #4: Få ordning på skåpinredningen

Skåputrymme är oumbärligt – även i små badrum. Oavsett hur litet ett badrum är finns det plats för ett skåp eller lådor under handfatet. Med en praktisk lådinredning får du plats för det nödvändigaste, och det blir enklare att hålla ordning och reda.

Tips #6: Spara plats med en hörnvask

Utnyttja varje kvadratmeter i det lilla badrummet genom att inreda med en hörnvask. På så sätt undviker du outnyttjade ytor, och designen kan bidra till att ge rummet en modern touch.

Vill du inte ha en hörnvask finns det andra alternativ. Handfat som är smala på djupet eller runda handfat med liten diameter är också platsbesparande lösningar. Kom ihåg att armaturen ska passa till ett litet handfat. Välj därför en modell som inte tar så mycket plats.

Få hjälp med inredningen

Behöver du hjälp och vägledning för hur du inreder ett mindre badrum kan du titta in hos din närmaste HTH-butik, där du kan prata med någon av våra experter.

Boka ett gratis designmöte
HTH

Se alla möjligheterna

Få mer information om inredningslösningar för det lilla badrummet hos din närmaste HTH-butik. Vi har ställt ut flera olika lösningar som kan hjälpa dig att hitta den optimala lösningen för ditt badrum.

Kom och upplev ditt nya badrum